2020-04-07 09:38 ___Samy___ as.com
Eden Hazardnak jó hónapja volt Egyéb hírek

Egy hónapja, hogy Eden Hazardot megműtötték Dallasban. A belga szélső jól érzi magát, és a koronavírus miatt lehetséges, hogy kevesebb mérkőzést fog kihagyni ebben az idényben.

Egy hónappal ezelőtt sok minden bizonytalannak és kérdésesnek tűnt Hazard számára. Március 5-én műtéten esett át Dallasban, és minden bizonnyal ki kellett volna hagynia a szezon hátralévő részét, beleértve az Európa-bajnokságot is. Most, hogy a koronavírus miatt a liga bizonytalan időre felfüggesztésre került, a belga játékosnak esélye nyílt arra, hogy még az idény vége előtt visszatérjen a pályára. Ez egy nagyon ellentétes kép a néhány héttel ezelőttihez képest.

Akik személyesen is ismerik Hazardot, közülük mindenki azt mondta, hogy igazán maga alatt nem akkor volt, mikor a műtéthez készült, hanem aznap este, mikor megsérült. Azóta – nem lebecsülve a történteket és a jövőjét – normális és vidám önmaga tudott lenni, aki mindig poénkodik.

A Dallasból való visszatérése óta ő is karanténban van, ahogy a keret többi játékosa is, a felépülése pedig nagyon jól halad. A műtét utáni időszak és az azt követő első két hét sokat elárul arról, hogy egy játékosnak mennyit is kell kihagynia. Hazard azonban már túl van a varratszedésen is és az első értékelések igazán pozitívak.

A klub orvosai mindig Hazard otthonában találkoznak a játékossal. A jelenlegi helyzet miatt képes volt a vártnál egy picit hosszabb távú megközelítést alkalmazni a rehabilitációban.

Hazard biztos volt abban, hogy ott lesz a 2020-as Európa-bajnokságon, és adódtak nagy kérdések ezt illetően. Például, hogy mikor csatlakozhat a csapathoz? Aztán ott volt az is, hogy a klubcsapatában mikor léphet ismét pályára?

Most, hogy az Európa-bajnokságot átrakták jövő nyárra, és várhatóan május végén térhet vissza a pályára a Real Madridban, jó esélye van arra, hogy a szezon végén még ott legyen a csapattal, jövő nyáron pedig a válogatottal. Sok kérdés fog még adódni a futball visszatérése után, de egy biztos; Hazard ott lesz a pályán.

Teljes menetrend