Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-04-08 17:33 ___Samy___ as.com
A Real Madrid 33 vagy 56 millió euróval csökkenti a játékosok fizetését Egyéb hírek

A játékosokkal való megállapodás megkötéséig a Real Madrid azt tervezi, hogy drasztikusan csökkenti a csapat bérköltségét, ami szám szerint 12 vagy 20%, írja a Cadena SER.

A spanyol Sportfőtanács elnöke, Irene Lozano szerint a döntés, hogy mikor folytatódik ismét a La Liga, Salvador Illa, egészségügyi miniszter javaslatától függ, nem pedig a La Liga elnökétől, Javier Tebastól. Bármi is történjen a hazai porondon ebben a szezonban, a Real Madridnál már korábban eldöntötték, hogy csökkentik a béreket és kellő időben megkezdik a tárgyalásokat a játékosokkal.

A spanyol rádió, a Cadena SER szerint két lehetséges forgatókönyvvel számolnak, ami segítheti egyensúlyban tartani a klub anyagi helyzetét. Az első lehetőség szerint 12%-al, a másik szerint 20%-al csökkentik a játékosok fizetését. Az első csapat éves fizetése összesen 283 millió eurót emészt fel, és ezekben nincsenek benne a bónuszok és más, ehhez hasonló dolgok. Ezek a számok egyébként a 2018/19-es idény alapján jöttek ki. Ha az első lehetőséget vesszük számításba, akkor a 12%-os csökkentés 33 millió eurós megtakarítást jelent, míg 20%-nál a klub 56 millió eurót spórol meg. Fontos még megjegyezni, hogy a klub éves szinten 757 millió eurós jövedelmet generál, de ha ezt 12%-al csökken, akkor 90 millió eurós veszteséget fog elkönyvelni, míg ha 20%-al számolunk, akkor 151 millió eurótól esik el a Real Madrid.

A klub kosárlabda csapatával már sikerült egyezségre jutni, és Zidane fiaival is (egy néhány kivételtől eltekintve, mint például Toni Kroos). Az az elgondolás, hogy azok az alkalmazottak, akik nagy fizetést visznek haza havi szinten (a játékosok), engedjenek a bérükből, és az így fennmaradó összegből pedig ki tudnák fizetni a többi alkalmazott fizetését. Így a fizetésük változatlan maradna, ami azt eredményezné, hogy nem kell elbocsátásokat eszközölni.

A klubnál a hangulat nyugodt, még a bizonytalanságok ellenére is. Az Európai Klubszövetség (ECA) azt javasolja, hogy a hatékonysági mutató (a teljes bérek százalékos aránya az összbevételhez viszonyítva) 70% alatti legyen. Ez a Real Madridnál jelen pillanatban 52% – jócskán az adott arányon belül. A klub évente összesen 394 millió eurót költ fizetésekre (800 alkalmazott) és 757 millió eurós bevétellel rendelkezik. A 394 millió euróból 283 csak az első számú futballcsapat játékosai és az edzői stáb között oszlik meg.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend