Fejléc kép
Fórumajánló
Az edző, aki majdnem tönkretette Roberto Carlos karrierjét
2020-04-11 13:59 ___Samy___ marca.com
Az edző, aki majdnem tönkretette Roberto Carlos karrierjét Egyéb hírek

Roberto Carlos igazi futball legendává vált a Real Madridban töltött évei alatt, és mindezt egyetlen embernek köszönhette.

Az Inter volt az első európai csapat a brazil bekk számára; 1995-ben Paul Ince és Javier Zanetti társaságában szerződött az olasz klubhoz, Massimo Moratti irányítása alatt. Carlos már az első pár mérkőzésen demonstrálta a benne rejlő hatalmas erejét, a varázslatát és a szamba érzését a bal szélen. Azonban Roy Hodgson érkezésével már nem a tervezettek szerint alakultak a dolgok.

“Roy Hodgson összetört engem”, mondta Roberto Carlos. “A középpálya közepén játszatott. Így nem kaphattam volna esélyt a brazil válogatottban, és 1997-ben Copa Americát rendeztek.”

“Nem arról van szó, hogy rosszul mentek volna a dolgok, hanem arról, hogy nem sok mindent tudott a futballról [Hodgson].”

Hodgson szerint Roberto Carlos nem volt kellően fegyelmezett, hogy szélső hátvédet játsszon, így Felice Centofanti szerepelt a védelem bal oldalán. Később Alessandro Pistonét szerezték meg, mint balbekket, Roberto Carlos pedig ekkor kezdte el fontolgatni a távozás lehetőségét.

“Beszéltem Morattival, és arra kértem, hogy engedjen el”, mondta a brazil legenda. Ezt követően nem sokkal Fabio Capello lett a Real Madrid edzője, és Roberto Carlos gyakorlatilag miatta lett a Királyi Gárda játékosa.

“Capello miatt mentem Madridba. Ő volt karrierem legfontosabb edzője.”

Teljes menetrend