Fejléc kép
Fórumajánló
Kedden kezdődhet a La Liga játékosainak szűrése, májusban visszatérhetnek a közös edzések
2020-04-23 12:57 d.gergo managingmadrid.com
Kedden kezdődhet a La Liga játékosainak szűrése, májusban visszatérhetnek a közös edzések Spanyol Bajnokság

A Spanyol Labdarúgó Szövetség és a La Liga vezetősége szerdán tartott ülést orvosi szakértők társaságában, ahol a bajnokság esetleges folytatása, és annak módja volt a téma.

A hírek szerint a megbeszélés közel nyolc órán át tartott, és az első és legfontosabb kérdés az volt, hogy hogyan kezdhetnek újra edzésbe a csapatok. A megbeszélésen megegyeztek abban, hogy a spanyol bajnokság klubjainak minden képviselője – a játékosok, az edzői stáb, és minden egyéb munkatárs – tesztnek veti alá magát kedden délután. A koronavírus teszteket a LaLiga biztosítja majd a klubok számára, és csak akkor térhetnek vissza edzésbe a csapatok, ha mindenki átesett ezen a vizsgálaton.

A MARCA beszámolója szerint az orvosszakértők nem tartják jó ötletnek a La Liga folytatását, miután nem tudják garantálni a játékosok biztonságát. Az edzések május 4-én vagy május 11-én folytatódhatnak a csapatoknál, a bajnokság pedig ezután 15 nappal folytatódhatna. Sok orvos azt is felvetette, hogy ennyi idő kevés az edzésre a játékosok számára, és egy ilyen ütemezés sok korai sérüléshez vezethetne.

A Cadena Cope beszámolója szerint a La Liga egy magáncégtől (SYNLAB) vásárolta meg a klubok szűréséhez szükséges teszteket, ehhez pedig nem volt szükség állami jóváhagyásra. A klubok orvosai tisztában vannak a követendő protokollal abban az esetben, ha valamelyik játékos tesztje pozitív lenne az edzések újrakezdése során, ha viszont a bajnokság folytatása során lenne ilyen eset, arra nincsenek felkészülve. A folytatás előtt még további egyeztetésekre lesz szükség a témában, és pontos tervekkel kell előállnia a döntéshozóknak arra az esetre, ha a bajnokság újraindítását követően lenne pozitív egy játékos tesztje.

Teljes menetrend