Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-04-23 13:08 e.gergo as.com
Sajtóhír: A szurkolók 2021-ben térhetnek vissza a stadionokba Spanyol Bajnokság

Javier Tebas, a La Liga elnöke beszélt a spanyol élvonalban és másodosztályban szereplő klubokkal, és beavatta őket a legfrissebb fejleményekbe a koronavírus okozta fennakadások kapcsán.

A La Liga elnöke olyan információkat közölt a klubok képviselőivel, amik egyelőre hivatalosan még nem láttak napvilágot. Tebas világos üzenetet akart közvetíteni a klubok felé ezzel, hogy azok tisztában lehessenek vele, hogy milyen költségvetéssel tudnak tervezni a következő hónapokban. Az AS beszámolója szerint annak is van realitása, hogy a meccsek 2021-ig szurkolók jelenléte nélkül kerülnek majd megrendezésre.

Tebas nyílt lapokkal akart játszani, ezért kereste meg a klubokat, hogy azok tudják, mennyi bevételkieséssel jár majd nekik egy esetleges ilyen intézkedés. A klubok összesen 129.5 millió eurót bukhatnak, ha 2021-ig nem nyithatják ki kapuikat a szurkolók számára (az első osztály csapatai ebből 117 milliót tesznek ki). A La Liga úgy véli, hogy a szervezet bevételkiesése elérheti 956 millió euró körül lehet, ha a csapatok nem kezdenek újra játszani, ez a bevételkiesés 350 millió euró lenne, ha szurkolók nélkül folytatódnának az érintett tornák. Éppen ezért a klubok azon dolgoznak, hogy a bajnokság vége előtt tizenegy mérkőzéssel olyan stratégiát tudjanak kidolgozni, amivel minimalizálhatják a veszteségeket. Néhány klub arról beszél, hogy a szezonbérlet egy részét visszatérítik a szurkolók számára, páran pedig a következő idény szezonbérletének árát csökkentenék az idén elmaradt vagy helyszínen nem megtekinthető meccsek miatt.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend