Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-05-01 09:42 e.gergo marca.com
Copa del Rey: Zárt kapus döntő jöhet, vagy a Bilbao elesik az EL-től Spanyol Kupa

A Copa del Rey győztese automatikusan kvalifikál a következő szezon Európa Liga kiírásába, azonban ha a döntőt augusztus utánra halasztják, a döntős csapatok elesnek ettől a lehetőségtől.

Az UEFA augusztusi határidőt adott meg a döntő lebonyolítására, ha a Sociedad – Bilbao finálét nem tudják addig megrendezni, akkor a jövő évi Európa Ligában az Athletic Bilbao nem vehet majd részt, hiszen a baszkok jelenleg 27. forduló után a tizedik helyen állnak a spanyol bajnoki tabellán. A Real Sociedad a jelenlegi állás szerint Bajnokok Ligája főtáblát érő helyen, negyedikként szerepel a tabellán, így őket nem érinti ilyen szempontból a kupadöntő megrendezésének időpontja. A finálét az eredeti ütemterv szerint egyébként április 18-án játszották volna a felek, Sevillában.

A döntést a Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) és a döntőben érintett két klub, a Real Sociedad és az Athletic Bilbao közösen hozzák majd meg. Két út van jelenleg a csapatok és a szövetség előtt. Az egyik, hogy a döntőt zárt kapuk mögött játsszák le, a másik pedig az, hogy kivárnak ameddig csak lehet, és megpróbálnak arra alapozni, hogy a szurkolókat is beengedhessék majd a fináléra. A labdarúgó szövetség támogatni fogja a klubokat, akárhogy is döntenek majd. Ha a két egyesület úgy dönt, hogy szeretné még augusztus előtt lejátszani a meccset, az RFEF minden tőle telhetőt megtesz majd azért, hogy ezt lehetővé tegye, támogatva a szükséges egészségügyi intézkedéseket is.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend