2020-05-01 09:23 d.gergo as.com
Hazard felépülése nagyon jól halad Sérülések, eltiltások

A spanyol AS napilap úgy értesült, hogy a Real Madrid belga támadójának felépülése nagyon jól halad, már újra tud futni, és a labdával is újra tud barátkozni.

Eden Hazard jobb bokáját műtötték még március elején, Dallasban, a belga azóta nagyon jól halad a visszatéréshez vezető úton. Eden Hazard minden bizonnyal már bevethető lesz, amikor a versenysorozatok visszatérnek – várhatóan júniusban.

A huszonkilenc éves támadó pár nappal ezelőtt már újra futógyakorlatokat végzett, és a labdával is dolgozott már kicsit – értesült az AS. A labdás játék kiemelten fontos a belga számára, hiszen nagyon szeret gyermekeivel madridi otthonuk kertjében focizni. A visszatérése természetesen Zidane kezében lesz majd főleg, hiszen a francia szakember szeret kockázatkerülő stratégiát folytatni, és a sérülteket a lehető legfokozatosabban visszaépíteni a csapatba.

A válogatott
A belga válogatott edzője, Roberto Martínez azt mondta, hogy arra számít, Hazard erősebben fog visszatérni a sérüléséből, és hogy szerencséje volt, hogy még a koronavírus kirobbanása előtt meg tudták operálni. Az UEFA hivatalosan is elhalasztotta az idei Európa-bajnokságot 2021 nyarára, Belgium így reménykedhet, hogy szupersztárjuk teljesen egészségesen vehet majd részt a tornán.

Ami a spanyol bajnokságot illeti, a LaLiga megkapta a kormányzati engedélyt a folytatásra, május negyedikén újra edzésbe állhatnak a csapatok, hogy pár héttel később aztán folytatódhasson a szezon, hogy a pályákon dőlhessen el a pontvadászat végeredménye. Eközben Franciaországban idő előtt befejezettnek tekintették a bajnokságot, és a Paris Saint-Germain-t nevezték ki az idei év bajnokának – a PSG egy meccs lemaradással és 12 pontos előnnyel vezette a mezőnyt a második helyezett Marseille előtt.

Teljes menetrend