2020-05-01 09:09 d.gergo realmadrid.com
Ramos: “Alig várom, hogy visszatérjünk játszani és versenyezni” Nyilatkozatok

Sergio Ramos a RealmadridTV egyik műsorának adott interjút az interneten keresztül, melyben beszélt az aktualitásokról, és a focihoz való visszatérésről is.

Trófeák
“Nem lehetünk önzőek. Félre kell tennünk minden magánvéleményt, és az egészségügyi minisztériumra kell hallgatnunk. Alig várom, hogy visszatérjünk játszani és versenyezni, hogy játszhassunk a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában… És várjuk, hogy be tudjuk fejezni a versenysorozatokat, mert nagyon szeretnénk trófeával zárni az idényt. Ki kell várnunk, hogy mit mondanak azok, akik jobban tudják a dolgokat”.

A szakértőkre kell bízni a helyzetet
“Igyekszünk kiütni a vírust, hogy ne is jöhessen vissza. De alig várom, hogy újra a Bernabéuban lehessek, felvehessem a Real Madrid mezét, és visszatérjen minden a normális kerékvágásba. Időbe fog telni az egész, de rá kell bíznunk ezt a szakértőkre. Ha már semmiféle kockázatot nem jelent, akkor nagyon izgatottan húzom majd magamra a mezt újra”.

A visszatérés
“Attól függ minden, hogy a kormány hogyan dönt. Várnunk kell. Remélem, hogy a foci visszatér a régi formájában, mert ez a sportág összeköti az embereket, és emberek ezreit szórakoztatja. A foci energiát ad a szurkolóknak, hogy ismét kedvenc csapataiknak szoríthatnak. Erre vár mindenki, de időbe telik a dolog, és ez egy folyamat lesz. Remélem, hogy a lehető leghamarabb visszatérhetünk, de az egészség az első. Nem tudom, hogy szurkolókkal vagy zárt kapuk mögött indulhatunk majd újra, de a szurkolóknak legalább arra meg kell adni az esélyt, hogy az otthonaikból nézhessék a meccseket. Mindannyiunknak rugalmasnak kell lennie, mert az élet megváltozott. Ki kell vennünk a részünket, segítenünk kell és egységet kell alkotnunk”.

“A napi rutinunk Valdebebasban teljesen elveszett most, annyira odafigyeltünk erre a mostani helyzetre. Az edzések, a meccsek… Miután ettől elestünk, igyekeztünk nagyon odafigyelni arra, hogy hogyan étkezünk, hogyan pihenünk, és hogyan edzünk otthon. Én talán még jobb erőnlétben vagyok, mint két hónappal ezelőtt. Mikor háromnaponta meccsed van, nem tudsz ennyire odafigyelni az erőnlétedre, de én most szerintem jobb formában vagyok, mint a vírus okozta helyzet első heteiben”.

Szolidaritás
“Hat éve vagyok az UNICEF nagykövete, és tizenhárom éve dolgozok együtt velük. Másfél hónapja, mikor kirobbant a koronavírus Spanyolországban, elindítottunk egy új adománygyűjtő kampányt, hogy segíteni tudjuk az egészségügyben dolgozókat, a hőseinket. Egész nap dolgoznak, nem pihennek, igazi harcosként dolgoznak, mi pedig szeretnénk ha a munkájukhoz meglenne minden: kesztyűk, arcmaszkok, lélegeztetőgépek. Nagykövetként én is kiveszem a részem ebből, és ma elindítottunk egy figyelemfelhívó kampányt is a közösségi médiában”.

Teljes menetrend