Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-05-15 17:34 e.gergo realmadrid.com
VIDEÓ: 18 éves a csapat kilencedik Bajnokok Ligája serlege Bajnokok LigájaHistória

Ma tizennyolc éve annak, hogy Zidane hatalmas kapásgóljával a Real Madrid bezsebelte történelmének kilencedik BEK/BL serlegét.

A dátum 2002. május 15, a helyszín pedig a Hampden Park Glasgow-ban. A Real Madrid a Bayer Leverkusen ellen játszott a Bajnokok Ligája 2001/2002-es szezonjának fináléját. A klub századik születésnapjának évét felejthetetlenné tette a döntőben aratott győzelem.

Ha a feltöltő ezt elérhetővé tette, a HD felbontásért kattints a videó beállításaira.

A meccs azonnal izgalmasan kezdődött, negyed óra sem telt el, és már mindkét csapat lőtt egy-egy gólt! Roberto Carlos egy hatalmas bedobással indította elől Raúlt, aki laposan a hálóőr mellett a kapuba lőtte a labdát, a kilencedik percben megszerezte ezzel a vezetést a habfehér alakulat számára. Öt perc sem telt el, mire a túloldalon a Leverkusen jöhetett oldalról szabadrúgással a kapu előterében. A pontrúgásból beadás született, amit Lucio fejelt César hálójába, ezzel a döntő eredménye 1-1-re módosult.

Azóta is joggal sokat emlegetett kapásgóljával Zidane volt a mérkőzés egyik hőse: Roberto Carlos középre emelt labdáját még a földre érkezése előtt kapura suhintotta a francia legenda, a játékszer pedig a felső sarokban a hálóban landolt. Az első félidő vége előtt vezetést szerzett ezzel a Real Madrid!

A második félidőben César sérülés miatt kénytelen volt elhagyni a pályát, helyére Iker Casillas állt be, aki végül kulcsfontosságú szerepet is töltött be a fináléban. A mérkőzés hajrájában Casillasnak többször kellett bravúrosan hárítania a németek próbálkozásait, tette mindezt sikerrel, így a csapat a lefújást követően magasba emelhette történelmének kilencedik BEK/BL serlegét!

Kezdőcsapatok és cserék:
Real Madrid:
César (68′ Casillas), Salgado, Hierro, Helguera, Roberto Carlos, Figo (61′ McManaman), Makelele (73′ Flavio), Solari, Zidane, Raúl és Morientes.

Bayer Leverkusen: Butt, Sebescen (65′ Kirsten), Zivkovic, Lucio (91′ Babic), Placente; Schneider, Ramelow, Ballack, Brdaric (38′ Berbatov), Bastürk és Neuville.

Gólok:
09. perc: 1-0 (Raúl)
14. perc: 1-1 (Lucio)
44. perc: 2-1 (Zidane)

Játékvezető: Urs Meier (Svájc)
Stadion: Hampden Park, Glasgow

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend