2020-06-15 11:09 d.gergo realmadrid.com
Zidane: 200 mérkőzés a Real Madrid élén Érdekességek, statisztikák

Az Éibar elleni győzelem volt Zinedine Zidane 200. mérkőzése a Real Madrid vezetőedzőjeként. A francia legenda tíz trófeát nyert a csapattal, és már dobogós a legtöbb meccset levezénylő Real Madrid edzők között.

A spanyol bajnokság visszatérésével Zinedine Zidane rögtön jubilált is, ez volt ugyanis a francia mester kétszázadik mérkőzése a Real Madrid vezetőedzőjeként. Eddigi pályafutása sikerekkel kövezett a klubnál, a madridistákon kívül úgy általában a labdarúgás sem fog megfeledkezni például a zsinórban megszerzett három Bajnokok Ligája trófeáról (2016, 2017 és 2018).

Zidane a három Bajnokok Ligája mellett hét másik trófeát is magasba emelhetett a csapattal: a francia vezetésével kétszer lett bajnok a csapat a Klubvilágbajnokságon, kétszer az Európai Szuperkupában, egyszer a spanyol bajnokságban és kétszer a Spanyol Szuperkupában. Legutóbbi trófeáját idén januárban szerezte a mester a csapattal, az Altético Madrid elleni Spanyol Szuperkupa döntőn, Szaúd-Arábiában.

Történelmi számok
Zinedine Zidane a harmadik legtöbb mérkőzéssel rendelkező Real Madrid edző a klun történelme során. A dobogón Del Bosque áll közvetlenül előtte 246 mérkőzéssel, őt pedig Miguel Muñoz előzi (összesen 605 mérkőzés a klub élén). A kétszáz mérkőzés összesen hat versenysorozatból tevődik össze: spanyol bajnokság (135), Bajnokok Ligája (40), Copa del Rey (15), Klubvilágbajnoskág (4), Spanyol Szuperkupa (4) és Európai Szuperkupa (2).

A kétszáz mérkőzésből 131-et zárt győzelemmel Zidane a csapat élén.

Teljes menetrend