2020-06-15 08:07 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Az első félidő nagyon jó volt, nagyon erősek voltunk” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 28. forduló 2020 JÚN 14 (vasárnap) 19:30 Estadio Alfredo Di Stéfano 3-1

Az Éibar elleni győzelem után Zinedine Zidane így értékelte az este történéseit:

Fontos győzelem, fontos három pont
“Teljesen más élmény ez a korábbiakhoz képest. Alkalmazkodnunk kell a helyzethez, és bár igaz, hogy nagyon jól kezdtük a meccset, nehéz volt a második félidőben. Jól felkészültünk, de sok olyan apróság volt, aminél nem voltunk elég résen. Az első félidő jó dolgait viszem haza, mert az nagyon jó periódus volt a meccsen, nagyon erősek voltunk. Fontos győzelmet szereztünk, három nagyon fontos pontot zsebeltünk be, és már csak tíz meccsünk van hátra”.

A dinamika változása
“A visszaesést lehet a háromgólos vezetés okozta. Az első félidő minden tekintetben nagyon jó volt, és talán kicsit hátradőltünk a második félidőben. Lehet a cserék okozták? De cserélnünk muszáj volt. Például Carvajal meghúzta a bokáját, Sergionak is gondjai voltak, Hazard pedig régóta nem játszott, ezért kellett lecserélni. Cserélnünk kellett ötöt, de nem hiszem, hogy ez az egy dolog az, ami megváltoztatta a meccset”.

Hazard hatvan perce
“Nem mondhatnám, hogy előre meg volt ez beszélve. Tudtuk, hogy az egész meccsre még nincs felkészülve, de egy órán át a pályán volt, és jól játszott. Kapott egy rúgást, ott volt egy kis ijedtség, de ilyen a foci. Félidőben rendben volt, boldog volt és mi is elégedettek voltunk a munkájával”.

Szurkolók nélkül
“Ismerjük a helyzetet, és kicsit furcsa ez mindenkinek, de a játékosoknak alkalmazkodniuk kell ehhez. Szerintem a szezon végéig ez marad a helyzet, szóval hozzá kell szoknunk, hogy a szurkolók támogatása nélkül is mindent bele kell adnunk”.

Benzema jó formában
“Nem tudom, milyen étrenden van. Benzema mindig rendesen odafigyel magára, mint a legtöbb játékos ezen a szinten. Jó erőnléti állapotban van, örül hogy újra játszhat, és valóban, jól is játszik. Reméljük ez így is marad, szükségünk van rá”.

Mindenkire szükség van
“Minden játékosnak fontos szerepe van. Mindenkire számítani fogok, tíz meccsünk van hátra, aztán ott van még a Bajnokok Ligája is, szóval minden egyes játékosomra szükségem lesz”.

Versenynaptár
“Semmit nem tehetünk ezzel kapcsolatban, ez egy adottság. Mély a keretünk, és mindenkire szükségünk lesz. Ilyen hosszú kihagyás után számítanunk kell az olyanokra is, mint ami ma Sergióval, Carvajallal és Marcelóval történt. Az a jó, hogy ötöt cserélhetünk. Pihennünk kell és el kell kezdenünk a következő meccsre gondolni, Csütörtök este tíztől játszunk majd”.

Hazard gólpassza
“Olyan támadóink vannak, akik bármikor jelenthetik a különbséget egy meccsen. Szerintem Hazard akár maga is belőtte volna, mikor gólpasszt adott Sergiónak, de önzetlen volt és ezért passzolta le a labdát. Szeretem, ha ilyeneket láthatok”.

Rodrygo és Mendy
“Rodrygo is a Real Madrid játékosa. Huszonhárom játékos bevethető, nekem kell kiválasztanom közülük, hogy kik játszanak az adott meccsen. Mendy azért állt be, mert Carvajal kapott egy rúgást. Játszott már korábban ezen a poszton, bár nem nálunk. Be tudja tölteni ezt a szerepet is, nincsen gondja a jobb lábával. Carvajal sérülése vezetett ehhez a döntéshez”.

Asensio visszatérése
“Nagyon örülünk neki, hogy Marco újra velünk van, és lassan fogunk haladni a visszatéréssel. Nagyon sok játékosunk van, Asensio pedig jó formában van, be fogjuk vetni őt is. Ma nem volt rá módom, de várnak ránk más meccsek, és készen kell állnia, csak úgy, mint a többieknek. Számítani fogok rá”.

Teljes menetrend