Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane: “Mindent meg fogunk tenni a győzelemért”
2020-06-18 07:55 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Mindent meg fogunk tenni a győzelemért” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 29. forduló 2020 JÚN 18 (csütörtök) 22:00 Estadio Alfredo Di Stéfano 3-0

A Valencia elleni összecsapás előtti utolsó edzés tegnap este fél tízkor kezdődött, előtte pedig Zidane megtartotta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját is.

Kell a három pont
“Egy nagyon jó és erős ellenfél érkezik hozzánk, meg fogják nehezíteni a dolgunkat” – kezdte a francia szakember. “Jó teljesítményt akarunk nyújtani, és folytatni szeretnénk azt, amit a múltkori meccsen elkezdtünk. Hazai pályán játszunk, meg akarjuk szerezni a három pontot. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy megnyerjük a meccset”.

Minél hamarabb le kéne zárni a meccset
“Ha erősen kezdünk, és intenzitással játszunk, akkor jók lehetünk majd. Tudjuk, hogy mik az erősségeink, és megvan bennünk az, ami egy erős kezdéshez kell, hogy minél hamarabb el tudjuk dönteni a meccset. De persze ott lesz az ellenfél is a pályán, ők is keresni fogják majd, hogy hol tudnának nekünk fejfájást okozni a meccsen. Készen kell állnunk erre is”.

Az Eibar elleni győzelem
“Voltak korábban is meccseink, amiken erősen kezdtünk, és lőttünk kettő, akár három gólt is fél óra leforgása alatt. Ezután pedig nehéz tartani a szintet végig a meccsen, ez történt az Eibar ellen is. Nem hiányzott semmi kifejezetten. Bosszankodhatok, ez teljesen normális mert én vagyok az edző. De ami az öltözőben történik, az ott is marad. A végén az első félidővel elégedettebb voltam, ennyi az egész”.

Javítani a második félidőt
“Tudjuk, hogy ebben a bajnokságban nagy a verseny, és nem könnyű itt játszani. Küzdened és harcolnod kell minden csapat ellen, aki alattad van a tabellán. Vannak nekem is érzelmeim, és amikor a dolgok nem a terveid szerint alakulnak, persze hogy idegeskedhetsz néha. De ez a foci része, és el kell fogadni. Az a jó, hogy lőttünk három gólt az első félidőben, és én ezt vittem haza a meccsről. Javítani fogunk a második félidős teljesítményünkön, a következő meccseken erre fogunk törekedni”.

Késői meccsek, késői edzések
“A következő négy meccsünk mindegyike este tízkor kezdődik majd. Úgy gondoltam, hogy jó lenne, ha az edzések is ugyanabban az idősávban lennének, mint a meccseink, ezért vannak ilyen későn az edzések most. Fontos, hogy hozzászokjunk az időponthoz és a mesterséges fényekhez is”.

Versenynaptár
“A múltkor is kérdeztetek már erről. Van egy ütemterv, amihez alkalmazkodunk kell. Bosszanthat vagy sem, de ez van. Nem fog semmin változtatni, nincsenek kifogások. Tíz meccsünk van hátra, és mi csak arra összpontosítunk, hogy jó munkát végezzünk és megnyerjük az összeset. Örülünk neki, hogy újra játszhatunk. Pozitívan kell gondolkodnunk. Élvezzük ki, hogy focizhatunk!”

Bajnokok Ligája
“Megtudtuk a torna új formátumát az idei szezonra, de vár még ránk egy visszavágó a Manchester City ellen. Hamarosan döntenek majd annak a meccsnek az időpontjáról is, és ha Manchesterben kell játszanunk, akkor ott játszunk, ha Lisszabonban akkor ott. A Valencia elleni meccs most a legfontosabb, és csak erre gondolunk jelenleg. Lesz még időnk a Bajnokok Ligáján gondolkozni. Előtte fontos meccseink vannak a spanyol bajnokságban”.

“Az a fontos, hogy boldogak vagyunk, hogy ismét focizhatunk, és alkalmazkodunk a kialakult helyzethez. Nem gondolom, hogy az új Bajnokok Ligája formátum rossz lenne. Tetszik nekem, de ahhoz hogy eljussunk egyáltalán odáig, előbb tovább kell jutnunk a nyolcaddöntőben. Az is jó, hogy tizenöt nap alatt lezajlik majd minden, minden egy időben, és egy helyen dől majd el”.

Bale
“Jó állapotban van. Visszatért, mint mindenki más, és boldog, hogy ismét játszhat. Nem száz százalékos, a háta nincs teljesen rendben. Dolgozunk az edzéseken és a következő meccsekre gondolunk. Jelenleg csak a Valencia elleni mérkőzés jár a fejünkben. Mindig is jó kapcsolatot ápoltunk egymással Gareth-el. Én vagyok az edző, ő pedig egy nagy játékos. Tudjuk, hogy mit tett a csapatért, és hogy milyen játékos ő. Azt nem tudom kontrollálni, hogy mit cikkez róla a sajtó nap mint nap, de jó a kapcsolatom vele”.

Hazard
“Örülök a visszatérésének, mert sok időt volt távol a sérülése miatt, és ő is boldog, hogy játszhat. A szünet lehetőséget biztosított számára a visszatéréshez, ami jó. Tudjuk, hogy milyen játékos”.

James
“Ismerjük a képességeit. Nem játszott sokat mostanában, de ez nem jelent semmit. Velünk van, és hamarosan számítani fogok rá. Az edzéseken rendben dolgozik, és meglátjuk majd, hogy mikor lesz rajta a sor, hogy játsszon. Huszonhárom játékos van a keretben, de mindenkire számítani fogok, mert két-háromnaponta játszunk meccset, és ilyen hosszú szünet után ez megterhelő tud lenni”.

Hakimi jövője
“Tudjuk, hogy milyen szezonja van idén, és nagyon örülök neki, mert pont erre volt szüksége, sok meccsre. Mindannyian örülünk a teljesítményének”.

Teljes menetrend