Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane: “Kilenc döntő vár még ránk”
2020-06-19 11:23 Daveko realmadrid.com
Zidane: “Kilenc döntő vár még ránk” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 29. forduló 2020 JÚN 18 (csütörtök) 22:00 Estadio Alfredo Di Stéfano 3-0

Zinedine Zidane az Alfredo Di Stéfano stadionban lejátszott mérkőzés után jelent meg a sajtó képviselői előtt, ahol értékelte a történteket.

A mérkőzésről
“A győzelem kulcsfontosságú céljaink szempontjából. Három pontot szereztünk egy nagyszerű ellenfél ellen, akik az első félidőben nagyon jól és kiváló sebességgel játszottak. A mérkőzés első percétől kezdve nagyon jól teljesítettünk, a mérkőzés második félidejében pedig tovább javultunk. A bajnokság végéig ez lesz a feladatunk. Mindig van tér fejlődésre, ugyanakkor elégedettek lehetünk a mérkőzésen mutatott teljesítményünkkel. Elégedett vagyok a játékosokkal. Ők azok, akik kimennek a pályára, harcolnak, ma pedig jól megérdemelt győzelmet arattak.”

“A csapat nagyon jó állapotban van fizikailag, egyre élesebbek. Végső soron, ez a játékosok hozzáállásnak köszönhető. Jelenleg ott vagyunk, ahol lenni szeretnénk, ugyanakkor nem dőlhetünk hátra. Ez volt a második mérkőzésünk, kilenc döntő áll még előttünk. Rögtön el kell kezdenünk a pihenést, ugyanis hamarosan már a vasárnapi mérkőzésre kell készülnünk.”

Asensio
“Rettentő fontos volt számára, hogy újra játszhasson. Boldogok vagyunk, hogy újra a pályán láthatjuk Marcót az elmúlt 8 hónap után, ráadásul egy nagyszerű gólt szerzett első érintéséből. Lenyűgözött a mai teljesítménye.”

A gólokról
“Benzema gólja csodálatos volt. Mind a mozdulat, mind a gyengébbik lábával eleresztett lövés a hálóba. Örülök a góljának, Asensio találatának pedig még jobban. 8 hónap után hatalmas dolog volt számára újra pályára lépni, első érintéséből gólt szerezni pedig bizonyítja, hogy éles és továbbra is képes a legmagasabb szinten teljesíteni.”

A cserékről
“Minden mérkőzésnek megvan a maga forgatókönyve, így a mainak is. Jól teljesítettünk, akár több változtatást is eszközölhettünk volna. Ma két csere volt, legközelebb talán öt lesz. A legfontosabb, hogy elértük a kitűzött célt. Lesznek olyan mérkőzések, ahol többet kell majd cserélnünk. Az, hogy megvan a lehetőségem öt cserét végrehajtani nem jelenti azt, hogy mindig ki is fogom használni azt.”

“Szeretném kiemelni azt a kemény munkát, amit az egész csapat játékperctől függetlenül elvégez. Minden héten keményen edzünk, ez pedig nagyon fontos. Mindenkire szükség lesz. Még kilenc mérkőzés van hátra, haladnunk kell előre. Vasárnap fontos mérkőzésünk lesz a San Sebastianban, most azonban ki kell élvezni a sikert és gratulálni a játékosoknak a mai teljesítményükhöz. Mindent beleadnak a pályán, ez pedig örömmel tölt el.”

Hazard teljesítménye
“Mindenkinek joga van véleményt nyilvánítani, a mai azonban kétségtelenül az ő mérkőzése volt. 75 percet töltött a pályán, és nagyszerű teljesítményt nyújtott. Nem lehet rajta kiigazodni, egyszer fáradtnak tűnik, aztán hirtelen megszerzi a labdát és száguld vele. Jól teljesít. Örülünk hogy itt van velünk, nagyszerű minőséget képvisel, a csapatnak és neki pedig ezen a szinten kell tovább folytatnia.”

A középpályások
“Ma ez a döntés született a felállásról. Szóba került a korábbi Valencia elleni mérkőzés, ennek azonban nem volt köze hozzá. Tetszett Modric pályán elfoglalt helye, nagyon jól teljesített a védelmi vonalak között. A Valencia olyan csapat, mely két négyes vonalban védekezik. Az első gól pontosan úgy történt, ahogy terveztük. Sergio megszerezte a labdát, majd Luka, Eden és Karim remekül játszottak össze.”

A bajnokságról
“Rajtunk múlik, mi fog történni. Pontosan tisztában vagyunk a helyzettel. Meg fogom nézni a Sevilla-Barcelona mérkőzést, de nem számítok arra, hogy a Barcelona pontot fog veszíteni. Folytatnunk kell az eddigi munkát, ugyanis egészen a bajnokság végéig résen kell lennünk. Emlékszem, az edzőként nyert egyetlen bajnoki címem alkalmával a legutolsó fordulóban nyertük meg a Ligát a Malaga ellen.”

Érvénytelenített gól
“A játékvezető meghozta a döntést, ennyi történt. A VAR segítségével visszanézte a szituációt. Ahogy eddig, úgy most sem szeretnék beleavatkozni ezekbe az ügyekbe. Összetett, nehéz feladatról van szó, a bíró pedig végül a sípjába fújt.”

Teljes menetrend