Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-06-20 17:30 e.gergo realmadrid.com
Zidane: „A Sociedad meg fogja nehezíteni az életünket” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 30. forduló 2020 JÚN 21 (vasárnap) 22:00 Estadio Municipal de Anoeta 1-2

Zinedine Zidane a sajtó rendelkezésére állt a vasárnap esti (22:00, Spíler 2), Real Sociedad elleni spanyol bajnoki mérkőzésre. A mester szavai a 30. fordulóra készülve:

A Sociedad meg fogja nehezíteni az életünket
„Összességében jó volt a legutóbbi két meccsünk, és ugyanolyan felfogásban készülünk a következő meccsünkre is. Rendesen felkészülünk, ezt csináltuk eddig is. Tudjuk, hogy ez lesz az első idegenbeli meccsünk, és hogy egy nagyon jó csapat ellen kell játszanunk, akik csodálatos munkát végeznek. Meg fogják nehezíteni az életünket, de szeretnénk jó teljesítményt nyújtani”.

Egy újabb döntő
„Nem változtat semmit a helyzeten, hogy lehetőségünk van a tabella élére állni. Lesz egy meccsünk, a harmadik a bajnokság visszatérése óta, és ugyanolyan szellemben kell folytatnunk a munkát, mint ahogyan eddig tettük. A bajnokság folytatása előtt tizenegy döntőről beszéltünk, holnap újra meccsünk lesz, és úgy készülünk rá, hogy mindent bele tudjuk adni a pályán, ami tőlünk telik”.

Személyiség
„Az vagyok, aki vagyok. Kihozom a maximumot minden lehetőségből, amit az élettől kapok, és szerencsés vagyok, hogy olyan munkám lehet, amit élvezek csinálni. Nem mindenki tudja ezt elmondani. Panaszkodhatnék, ahogyan sokan mások, de az nem változtatna semmin a szerepemen edzőként. Nagyon pozitív vagyok az életben, és ha mindent beleadsz abba, amit csinálsz, akkor a dolgok úgy fognak alakulni, ahogyan alakulniuk kell”.

Játékvezetők
„Engem csak a holnapi mérkőzés foglalkoztat, csak ez érdekel. Megvan a magam véleménye, de nem fogom megosztani, mert nekik is lehet véleményük rólam. Csak a saját meccsemre összpontosítok. Minden a játékon múlik, ennyi az egész. A játékvezetők nem részesítenek minket előnyben”.

Asensio
„Marco ott lesz velünk. A legutóbbi meccsen beállt csereként, és örömmel töltött el bennünket, hogy gólt is tudott szerezni. De lépésről-lépésre kell haladnunk. Van még időnk, és nem szabad arra gondolnunk, hogy minden egyes meccsen játszania kellene. Lassan kell haladnunk egy ilyen komoly sérülés után, és így is fogunk tenni. Nem sietünk el semmit”.

Idegenben, zárt kapuk mögött
„Ez lehet előny és hátrány is. A játékosok jobb szeretnek szurkolók előtt játszani. Mikor idegenben játszol, az ellenfél szurkolótábora remek atmoszférát teremt a játékhoz. Folytatnunk kell az eddigi munkánkat, elkötelezettnek kell lennünk, és összpontosítanunk kell. Lehetnek szenvedős meccsek, de az a fontos, hogy mindig összpontosítsunk. Különleges ez a mostani helyzet, és mindannyiunknak fókuszálnia kell”.

Ødegaard
„A mi játékosunk, ami jó hír. Övé a jelen és a jövő. Nagyon fiatal, és igazán jól teljesít a Sociedad csapatában. Jelenleg tiszteletben kell tartanunk a szerződését a Sociedaddal, és meglátjuk majd, hogy hogyan dönt majd a klub a jövőjét illetően. Az a jó, hogy a Real Sociedad a legjobbat hozza ki belőle idén”.

Benzema pályafutása
„Nem változott sokat az idő múlásával, csak az életkora és a tapasztalata változott. Már tíz éve van a Real Madrid kötelékében, és számomra még mindig ugyanaz a játékos, mint aki korábban is volt. De tudja, hogy mindig van hova fejlődni, és ezen is dolgozik. Nagyon odafigyel magára, és mindig tele van ambícióval. Szereti a focit, és jól megérti a többieket a pályán. A sajtót jobban érdekli az, hogy a Real Madrid 9-ese gólokat szerezzen, de én nem értek egyet ezzel. Nagyon sokat ad a csapatnak, és ha gólt is tud lőni, az csak hab a tortán. De engem nem érdekel egy olyan 9-es, aki csak gólokat lő, de nem veszi ki a részét a játékból. Benzema mindkettőt csinálja”.

A csapat jó dolgokra lehet képes
„Mi vagyunk a Real Madrid, ismerjük az erősségeinket, hogy mit jelent ez a klub, és hogy milyen játékosaink vannak. Ha felkészültek vagyunk, akkor nagyon sok jó dolgot tudunk csinálni”.

A játékosok számára a foci a legfontosabb
„A játékosok intelligensek, tudnak gondolkodni és beszélni. Néha elkövetnek hibákat, de nem adok szavakat a játékosok szájába. Nem mondhatunk bolondságokat sem. Intelligens játékosaim vannak, akik tudják, hogy mi forog kockán. A legfontosabb dolog számunkra a foci, a rendes edzés és a pihenés. Csak így érhetünk el jó dolgokat”.

A Real Sociedad
„Nem gondolom, hogy rosszabbul játszanának most. Igaz, hogy az eredményeik nem voltak olyan jók, de bármikor gondot tudnak okozni az ellenfeleiknek, különösen amikor a Real Madrid ellen játszanak. Mi jól kezdtünk, de a legutóbbi két meccs már a múlté. Ugyanolyan szellemben kell folytatnunk a munkát, ahogyan eddig is dolgoztunk. A következő meccsre is egy kupadöntőként kell gondolnunk, teljesen mindegy, hogy otthon vagy idegenben lesz”.

Bale
„Megbízok benne, és ugyanez érvényes az összes többi játékosomra is”.

Reinier
„Jó formában van, ahogy látom. A jövő az övé lehet. Nagyon fiatal, még csak most érkezett hozzánk, és most edzett velünk először. Sajnos tegnapelőtt megsérült a lába, a következő napokban okosabbak leszünk, hogy mi a probléma pontosan. Az első pár napban azt már megmutatta nekünk, hogy minőségi játékos, és hogy szép jövő állhat előtte”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend