Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-06-22 09:37 e.gergo realmadrid.com
Galéria: A Sociedad elleni győzelem képekben KépgalériaSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 30. forduló 2020 JÚN 21 (vasárnap) 22:00 Estadio Municipal de Anoeta 1-2

A Real Madrid Sergio Ramos és Karim Benzema góljával, több kérdéses játékvezetői döntéssel megfűszerezve nyerte meg legutóbbi bajnoki mérkőzését, így a harmincadik forduló után a Barcelona pontvesztése miatt ismét a tabella élén áll a Királyi Gárda.

A Real Madrid előtt két perccel a kezdés után adódott az első komoly helyzet, ekkor Valverde szaladt meg a labdával majd adta középre Viniciusnak, aki a tizenegyespont magasságából fölé lőtte a játékszert. Innentől kezdve fél óra kiélezett és kiegyensúlyozott csata következett, kevés helyzettel. Az első félidőben két nagyobb helyzetet tudtunk felírni a jegyzőkönyvbe: egy Valverde labdaszerzéssel induló kontratámadás után Benzema veszélyeztetett a bal oldalról, a hazaiak kapusának résen kellett lennie a hárításhoz. Később Vinicius két védőt maga mögött hagyva lódult meg, de Remiro az ő lövését is védeni tudta.

Ha a feltöltő ezt elérhetővé tette, a HD felbontásért kattints a videó beállításaira.

A második félidő egészen más forgatókönyvet követett már az indulástól kezdve. Marcelo futtatta Viniciust, aki két védő között cselezve kapura tört, majd amikor lőni szeretett volna elesett a tizenhatoson belül. A játékvezető szabálytalanságot látott, a büntetőt pedig Sergio Ramos értékesítette nyugodt fejjel – ezzel Ramos lett a Liga történelmének legeredményesebb hátvédje! Azonban nem végződött jól a találkozó a kapitány számára, nem sokkal később kénytelen volt lebicegni a pályáról miután térddel ütközött Isak-al Courtois kapuja előtt – helyét Militao vette át a 60. percben.

A Real Sociedad remekül reagált a kapott gólra, és a veszélyes helyzetekből hamar gól is lett: a 69. percben Januzaj tüzelt a tizenhatoson kívülről Courtois kapujára. A belga hálóőr nem tudott védeni, örülhettek hát a hazaiak az egyenlítésnek, de nem sokáig. A játékvezető a videóbíró segítségével érvénytelenítette a találatot, miután Merino lesen állt a lövés pillanatában, és takarta a labda útját Courtois előtt, ezzel beavatkozott a játék menetében leshelyzetben.

Egy perccel később pedig jött a hideg zuhany a Sociedad számára. Benzema vállal szelídítette meg Valverde középre emelt labdáját a Real Sociedad kapuja előtt, majd háttal a kapunak gyönyörű fordulattal laposan a rövid oldalt vette célba, megzavarva ezzel az ellenfelet, akik a lövést a hosszú oldal irányába várták a francia csatártól. A madridiak ezzel már 2-0-ra vezettek, ami magabiztos előnynek tűnt a lefújás előtt húsz perccel.

Ha a feltöltő ezt elérhetővé tette, a HD felbontásért kattints a videó beállításaira.

Izgalmas lett azonban a hajrá, miután Merino hatalmas bombát lőtt közelről a mérkőzés 83. percében (1-2), így az utolsó percek – beleértve a hat perces ráadást – izgalmasnak ígérkeztek. A Real Madrid végül kitartott és sikerült megtartaniuk előnyüket, így három ponttal zárták a találkozót, megelőzve a pontszámban holtversenyben álló FC Barcelona csapatát a tabellán.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend