2020-06-22 07:58 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Megérdemelt győzelmet szereztünk” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 30. forduló 2020 JÚN 21 (vasárnap) 22:00 Estadio Municipal de Anoeta 1-2

A Real Sociedad ellen aratott létfontosságú győzelem után Zinedine Zidane így értékelte az éjszaka történéseit:

Nehéz helyszínen megérdemelt győzelem
“Nagy elégedettséggel tölt el a győzelem. Nehéz helyszínre érkeztünk egy kemény ellenfélhez, akik megnehezítették a dolgunkat. Nem volt könnyű a meccs, de kitartottunk és szerintem megérdemeltük a győzelmet. Tudjuk, hogy a bajnokság az utolsó fordulóban fog majd csak eldőlni, és hogy folytatnunk kell az eddigieket. Összpontosítanunk kell, és akarnunk kell a bajnoki címet”:

Bírók
“Az bosszant csak, hogy a végén egyetlen egy dologról beszélnek csak, ez pedig a játékvezetés. Van itt egy csapat, a szezon eleje óta meccseket játszunk és mégis úgy tűnik, hogy nem csináltunk semmit a pályán. Nem tudjuk kontrollálni a botrányokat, és hogy mit mondanak rólunk. Annyit tudok mondani, hogy a pályán ezt a meccset megnyertük, és megérdemeltük a győzelmet. Ami a többi dolgot illeti, bárki mondhat bármit”.

Versenynaptár
“Nem változtat sok mindenen, ez egy normális szezon, amikor sok meccsünk van egymás után, néhány játékosnak 60-70 meccs lesz a lábában, most pedig háromnaponta játszunk. Az a jó, hogy mindenki kiveszi a részét a munkából. Nyolc meccsünk van hátra a bajnokságból, és folytatnunk kell a munkát egészen a végéig”.

Kemény lesz a szezon vége
“Még nem értünk el semmit. Tény, hogy megnyertünk három meccset, és kilenc pontot szereztünk a visszatérés óta, de nagyon kemény lesz a szezon vége, mert a spanyol bajnokságban nagyon jó csapatok szerepelnek. Folytatnunk kell a munkát. Jó szériában vagyunk, a játékosok jó formában vannak. Ma is elmondható a csapatról, hogy már a meccs elejétől kezdve a győzelmet akartuk”.

Ramos sérülése és rekordja
“Számomra ő a legjobb védő a világon. Vannak nagyon jó védők, de amit ő már sok éve letesz az asztalra az lenyűgöző. Játszottam is egy csapatban vele, és jól ismerem. Mindig többet akar, és ezt a hozzáállást közvetíti a csapat felé is. Nagy fájdalmai vannak, de szerintem csak egy kis ütés volt, semmi komoly. Ez jó hír”.

A büntető és a játékvezetés
“Nem láttam a helyzetet, csak mondták nekem, hogy mi történt. Vinicius Jr. esete büntető volt az első gólunknál. Karim gólja a játékvezető szubjektív döntésén múlott, de mint mindig, úgy most sem akarok többet beszélni arról, hogy kedveznek-e nekünk, vagy ellenünk vannak. Van egy játékvezető a pályán, aki igyekszik végezni a munkáját. Mi a saját játékunkra összpontosítunk, és megérdemelt győzelmet szereztünk. Számunkra ez a legfontosabb dolog. Jobb szeretnék a fociról, és magáról a meccsről beszélni. A többihez nincsen hozzáfűznivalóm, nem tudok mást mondani”.

Érvénytelenített Sociedad gól
“Nem tudok beszélni erről. Az edző vagyok, nem a játékvezető. A játékvezetőnek megvan a saját munkája. Megnézte a visszajátszásokat, látta hogy Merino lesen volt és hogy zavarta Courtois-t a kilátásban, ezért a sípjába fújt. Ennyi az egész”.

Teljes menetrend