Fejléc kép
Fórumajánló
Ma ünnepli 48. születésnapját Zinedine Zidane!
2020-06-23 15:20 d.gergo realmadrid.com
Ma ünnepli 48. születésnapját Zinedine Zidane! Egyéb hírek

Ma ünnepli 48. születésnapját a Real Madrid klublegendája és jelenlegi vezetőedzője, Zinedine Zidane.

A francia mester 1972. június 23-án látta meg a napvilágot Marseille városában, a Real Madrid berkein belül már játékosként is legendává nőtt, erre tett rá még egy lapáttal edzői karrierje során. Zidane vezetésével a csapat tíz serleget nyert meg, többek közt a nevéhez fűződik három Bajnokok Ligája győzelem is 2016 és 2018 között, amivel máris a torna legeredményesebb edzői között szerepel Bob Paisley és Carlo Ancelotti mellett.

A három Bajnokok Ligája trófea mellett az ő irányításával nyert a csapat két Klubvilágbajnokságot, két Európai Szuperkupa döntőt, egy bajnoki címet és két Spanyol Szuperkupa döntőt. A francia szakember nemrég a klub történelmének második legtöbb győzelmével rendelkező edzője lett.

Játékosként 2001 és 2006 között viselte a Real Madrid mezét, a klub fantasztikus kapásgóljának köszönheti történelmének kilencedik BEK/BL serlegét – ezt a gólt a France Football egyébként nemrégiben az UEFA Bajnokok Ligája történelmének legjobb góljának választotta. A Királyi Gárda játékosaként egy Bajnokok Ligája győzelem, egy Interkontinentális Kupa, egy UEFA Szuperkupa, egy bajnoki cím és két Spanyol Szuperkupa trófea került a vitrinjébe.

Isten éltesse sokáig!

Kattints ide a videó megtekintéséhez

Teljes menetrend