2020-06-23 15:03 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “A Mallorca fejfájást okozhat nekünk, ezt már bizonyították” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 31. forduló 2020 JÚN 24 (szerda) 22:00 Estadio Alfredo Di Stéfano 2-0

A Mallorca elleni összecsapást már a tabella éléről várja a Real Madrid, Zidane azonban óva int a következő ellenféltől és teljes fókuszt vár csapatától a holnap esti mérkőzésen. Meccs előtti sajtótájékoztató a francia mestertől:

A Mallorca képes fejfájást okozni
“Olyan csapat ellen fogunk játszani, akik szintén meg akarják majd szerezni a három pontot. Fejfájást tudnak okozni nekünk, a játékosaik ezt megmutatták a legutóbbi összecsapásunk alkalmával” – utalt a mester az ősszel 1-0 arányban elveszített bajnokira a Mallorca ellen. “Csak a meccsre összpontosítunk, folytatjuk az eddigi munkát, és megpróbáljuk megnyerni a meccset” – folytatta Zidane.

Csak az számít, ami a pályán történik
“Az emberek minden nap beszélnek rólunk, és hogy mi történhet esetleg. Mindenkinek joga van véleményt formálni. Ez a sajtó munkája is. Mindenki végzi a saját dolgát. Én arra gondolok csak, hogy jól felkészüljünk a meccsekre. Csak az érdekel minket, hogy mi történik a pályán”.

Panasz a meccsek ütemezésére
“Nem megyek bele az ilyesmikbe. Egyik nap a versenynaptár, másik nap a bírók… Minden napra jut valami más. Én csak végzem a munkám, és csak a holnapi meccs érdekel. Egy döntő lesz ez is, nyolc bajnoki mérkőzésünk van hátra, és engem csak ez érdekel. Értem én a többit is, de engem a meccsek érdekelnek”.

Fontos a pihenés
“A dátumok adottak, el kell fogadnunk. A klub berkein belül mindenkinek az a feladata, hogy pihenjen, mert a meccsek akkor és olyan ütemezésben vannak, ahogyan a naptárban szerepelnek. Tizenegy meccset játszanak a csapatok gyors egymásutánjában, és oda kell figyelnünk az olyan részletekre is, mint a pihenés”.

Hazard és Vinicius Jr.
“Nem lehetetlen, hogy egyszerre legyenek a pályán. Igyekszem úgy intézni, hogy a játékosok a lehető legjobban érezzék magukat a posztjukon, Vinicius Jr. pedig jól érzi magát azon a poszton, ahol Hazard is. De ez nem jelent semmit. Azt szeretném, hogy a játékosok a legjobb poszton játsszanak, de játszhatnak akár együtt is, efelől semmi kétségem”.

Kezdőcsapat a Mallorca ellen
“Holnap meglátjuk, sok meccsünk van néhány nap szünettel. Nagyon fontos a felépülés, holnap meglátjuk, hogy ki milyen állapotban lesz. Ma sokat dolgoztunk, és holnap meglátjuk majd, hogy milyen megközelítést alkalmazunk majd a meccsre. Jó hír, hogy Isco újra a csapattal dolgozik. Nem volt olyan komoly a sérülés, mint amire számítottunk, és ez remek hír számunkra. Velünk lesz ő is holnap”.

Casemiro kimarad, összegyűltek a lapjai
“Nem számít, hogy aggaszt-e vagy sem, ettől függetlenül nem fog játszani holnap. Valamit másképp kell majd csinálnunk, és ezt is fogjuk tenni”.

Carvajal és Nacho
“Nacho még nem áll készen, de alakul, szóval remélem hamarosan ő is bevethető lesz. Ami Carvajal posztját illeti, tudjuk hogy mély a keretünk. A múltkor Nacho játszott a posztján, Militao is tud ott játszani… Van pár opciónk. Jelenleg Carvajal játszik és egészséges. Vannak posztjaink, ahol sokan bevethetőek, és vannak olyan posztok is, ahol kevesebben”.

Bale és a játékpercek
“Holnap nagy meccs vár ránk, és ott leszünk mindannyian, Bale is”.

Vinicius
“Tizenkilenc éves, sokat kell még tanulnia, és ezt ő is tudja. Ő egy gyerek, aki keményen akar dolgozni és ezt is teszi. Remek munkát végez támadásban és védekezésben is. Van egy remek játékosunk a személyében, övé a jelen és a jövő a Real Madridban”.

Kubo teljesítménye a Mallorcában
“Rendszeresen játszik, és ezt a lehetőséget kereste. Nagyon jó, nagy jövő áll előtte. A legjobbakat kívánom neki, és remélem hogy így folytatja majd. Később döntünk majd róla, hogy mik a terveink vele”.

Teljes menetrend