2020-06-25 13:37 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Nem nyertünk még semmit” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 31. forduló 2020 JÚN 24 (szerda) 22:00 Estadio Alfredo Di Stéfano 2-0

A Mallorca elleni győzelem után így értékelt a Real Madrid vezetőedzője:

Labdabirtoklás
“Nálunk kell legyen a labda. A felállás nem annyira fontos számomra, az már inkább, hogy amikor nálunk van a labda, akkor mit kezdünk vele. Tudunk még fejlődni, de elégedett vagyok a látottakkal. Egyáltalán nem könnyű, amit a játékosok csinálnak. Négy győzelmünk van már zsinórban, de ma a védekezésünk emelkedett ki igazán a meccsen. A támadásokban tudunk jobbak lenni, erre is fogunk törekedni”.

Fárasztó körülmények
“A meccs vége felé kicsit már fáradtak voltunk, de ez nem csak a Real Madridnál, hanem minden másik csapatnál is így van most. Furcsa helyzetben vagyunk, 60 nap után kezdtünk újra edzeni, meleg is van már ilyenkor. De folytatnunk kell, oda kell figyelnünk a játékosokra. Szeretnénk erősen folytatni”.

Ramos gólja
“Nagyon örülök a góljának, fontos találat volt. Ő a kapitányunk, a vezérünk. Ismét irányt mutatott a védelemben, és nagyon örülök a góljának is. Dolgozik a szabadrúgásain, és ez elégedettséggel tölti el őt is és minket is. Sergio ide tartozik, évek óta a klub kötelékeiben van, és innen is kellene visszavonulnia. Én így gondolom, és ki is tartok emellett”.

Vinicius Jr.
“Majdnem mindig maradunk vele gyakorolni, mikor van rá időnk és tudunk a kapu előtt dolgozni. Én vagyok az edző, és felkészülünk a meccsekre. Az a fontos, hogy jól végezzük a dolgunkat. Ez volt a negyedik győzelmünk zsinórban. Mindannyian kicsit fáradtabbak vagyunk most, de ki kell pihennünk magunkat a következő meccsig, és csak arra szabad összpontosítanunk”.

Védelem
“Varane óriási teljesítményt nyújt már a szezon kezdete óta, ahogyan az egész csapat. Rájöttünk, hogy mennyire nehéz megnyerni a bajnokságot, és igazán nagy erőfeszítéseket kell tennünk a pályán. A védelem folyamatosan odateszi magát, és így is kell folytatnunk. Hét döntő van hátra, és folytatni fogjuk a finomhangolásokat, dolgozni fogunk a részleteken a szezon végéig”.

Hét döntő vár még a csapatra
“Mindannyian egy hajóban evezünk. A négy győzelem a fontos, de ez a játékosok érdeme. Jól dolgozunk az edzéseken, és mindig többet akarunk. A játékosok hozzáállása fenomenális, azoké is akik nem játszanak olyan sokat, és ez jelenti az igazi különbséget az öltözőben. Hét döntő van hátra, a játékosoknak ki kell pihenniük magukat, és folytatnunk kell az eddigi munkát. Nem nyertünk még semmit”.

Courtois formája
“Nem ez az első ilyen meccse. Jól teljesít, ahogyan a többiek is. Formában van a kapuban, ami jó a csapatnak. Így kell folytatnunk, mást nem tudok mondani. Tudjuk, hogy milyen fontos minden játékos, Thibaut pedig egy fontos kapus”.

Bale
“Elégedettek vagyunk a munkánkkal, Gareth pedig egy fontos játékos, ezt mindig megmutatta. Az a fontos, hogy úgy játsszunk, ahogyan eddig is. A játékosok névsora változik meccsről-meccsre, de az a fontos, hogy a csapat dinamikája ne változzon. Mint mindig, most is vannak játékosok akiknek több játékperc jut, de ez eddig is így volt, és nem fog változni a jövőben sem”.

James
“Ugyanolyan játékos, mint a többiek. Tudom, hogy játszani akar, mint mindenki más, szeretne többet pályán lenni, de döntéseket kell hoznom. Mindig találtok valakit, akiről lehet beszélni. Egyik nap James, másik nap Gareth, máskor pedig Isco… Mindenki kiveszi a részét a munkából, és ez a legfontosabb dolog”.

Kubo
“Nagyon jó volt, nagyszerű meccse volt. Tudjuk, hogy milyen játékos, és ezt ma is bizonyította. Nagyon tehetséges, mindig keresi a kaput, és engem nem lepett meg a mai teljesítménye sem. Meglátjuk majd, mit hoz a jövő. Jelenleg csak az foglalkoztat minket, hogy a mostani játékosállományunkkal mit tudunk elérni”.

Teljes menetrend