2020-06-27 19:46 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “A saját jövőm foglalkoztat minket a legkevésbé” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 32. forduló 2020 JÚN 28 (vasárnap) 22:00 Estadio Cornellà-El Prat 0-1

A Real Madrid vasárnap este 22:00-tól a katalán Espanyol otthonában lép majd pályára a spanyol bajnokság 32. játéknapján – Zinedine Zidane pedig szombaton délután megtartotta ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóját:

Újabb döntő
“Hét kupadöntőnk van hátra, és nem változtat semmin az a tény, hogy a legutóbbi négy meccsünket megnyertük. Folytatnunk kell a munkát. Az Espanyol nagyon meg fogja nehezíteni az életünket, szükségük van a pontokra. Ismerve, hogy milyen meccsre számíthatunk, összpontosítanunk kell majd és egy újabb kupadöntőként kell felfognunk a mérkőzést. Mindent bele fogunk adni”.

Első az utolsó ellen
“Nem leszünk önteltek. Ismerjük a helyzetet, az első játszik az utolsó ellen majd, de ez semmit nem jelent a fociban. Mindent bele kell adnod és bizonyítanod kell a pályán. Otthon akarják majd tartani a három pontot. Ugyanez történt a Mallorca elleni meccsen is. Tudjuk, hogy mit akarunk elérni, és eltökéltnek kell lennünk, ha nyerni akarunk majd. Az Espanyol is ugyanerre fog majd törekedni”.

Az Espanyol ma menesztette a vezetőedzőjét
“Nincs mit mondanom róla, ez a klub döntése, és én csak annyit tudok mondani, hogy nagyon sajnálom Abelardót. Kemény időszakok ezek, amikor ilyesmi történik, és nagyon sajnálom, ami vele történt”.

Ramos fejlődése
“Látjátok, hogy miket képes elérni. Ezek az adottságai akkor is megvoltak, amikor idejött a csapathoz, de a személyisége nagyon sokat számított az egészben. Mindig nyerni akart, alig várta, hogy történelmet írhasson a csapattal. Nem lep meg engem. Szerencsések vagyunk, hogy itt van a Real Madridban, és remélem a pályafutása végéig velünk lesz”.

Edzősködés a jövőben
“Nem leszek húsz éven át edző. Korábban vissza fogok vonulni. De nem az a szokásos edző vagyok, így bármi megtörténhet. Nem terveztem semmit még, a mindennapos munka motivál. Az edzősködés után valami mással fogok majd foglalkozni. A fejemben én mindig is focista voltam, 18 vagy 19 éves pályafutással a hátam mögött kérdezték meg, hogy szeretnék-e az edzői pálya felé menni, akkor nemet mondtam, és mégis itt kötöttem ki. Fárasztó ez a munka, jobban éreztem magam, mikor játékosként voltam jelen a fociban. Örülök mindannak, amit elértem, de a foci csúcsa az, ha játékosként pályára léphetsz a Real Madridban”.

Remek játékosok az állományban
“Szerencsés vagyok, hogy ennél a klubnál lehetek, és hogy itt lehetek edző. Hinned kell abban, amit csinálsz, élvezned kell ami megadatik, és nem szabad azokra a dolgokra gondolni, ami nincs. Napról napra gondolkodok. Szerencsésnek mondhatom magam, amiért a legjobb játékosokkal dolgozhatok. Ez történik, ha a világ legjobb klubjában vagy, lehetőséged nyílik a legjobbakat edzeni. Nagyon élvezem a meccseket, az edzéseket pedig még inkább”.

Védelem
“Számomra a védelem az egyik legfontosabb része a focinak. Remek védelmünk van, és olyan játékosok vannak nálunk, akik elkötelezettek a munkájuk iránt. A védekezés nem csak négy-öt játékoson múlik, mindenkinek ki kell vennie a részét belőle. A hozzáállás és a csapat erőssége nagyon fontos tényezők a győzelmek és a sikerek elérésében”.

A szünet hatása a játékosokra
“Nem változtattunk semmin, ami a munkát illeti, csak a játékosok 60-70 napig nem nagyon tudtak labdával edzeni otthon. De remekül jött a csapatnak, hogy mindenki nagy akarattal tért vissza, játszani akarnak és ez látszik rajtuk a pályán és az edzéseken is”.

Tervek a jövőre nézve
“Az az igazság, hogy a világ legjobb klubjában vagyok, és csak a munkámra összpontosítok. Nem gondolok arra, hogy mit hozhat a jövő. Mikor meccseket veszítesz, kritizálni fognak, de ez nem változtat semmin. Jól alakul a sorunk, nyerjük a meccseket, de trófeát még nem nyertünk. Jól és keményen dolgozik mindenki, és azokra a dolgokra összpontosítunk, amikre hatással tudunk lenni. A jövőm foglalkoztat minket a legkevésbé”.

Elvárások a Real Madridnál
“Tudjuk, hogy hol vagyunk, és hogy ez milyen kihívásokkal jár, de ez nem változtat semmin. A mindennapos hangulat a fontos, és ez most jó. Így kell folytatnunk. Vannak csapatok, akik a visszatérés után problémákkal küzdenek, másoknak pedig jobban megy. De mindannyian egy hajóban evezünk. Sok meccsünk van még hátra, és sokat kivesz belőlünk ez a menetelés. Rendesen ki kell pihennünk magunkat a meccsek között. Hét meccsünk van hátra, de csak az Espanyol ellenire gondolunk jelenleg”.

Vinicius Jr.
“Minden játékos tisztában van vele, hogy hol van, és mindegyikünknek vannak hullámvölgyei. Ilyen az élet. Mikor nehéz időszakot élsz át, keményen kell dolgoznod. Jó formában vagyunk, Vinicius Jr. is. Huszonegy éves, és sokat tud még fejlődni”.

Ramos-Varane páros
“Nem szeretek kiemelni egy-egy játékost, mert a csapat a fontos, nem az egyének. De mindkettejüknek kivételes pályafutása van a klubnál, és ez nagy örömet okoz nekünk. Mindkettejükre lehet számítani, és magabiztosságot adnak a csapatnak”.

Teljes menetrend