2020-06-29 09:59 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Nem számít a pontelőny, a szezon végén dől majd el minden” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 32. forduló 2020 JÚN 28 (vasárnap) 22:00 Estadio Cornellà-El Prat 0-1

Az Espanyol elleni győzelem után Zidane a következőképp értékelte az éjszakai meccs történéseit:

Csapatmunka
“A legszebb dolog a gólban az, hogy csapatmunka eredménye volt. Marcelo Sergio Ramosnak passzolt, aki jól fejel bele, Benzema lekezeli és sarokkal középre passzol… Tudjuk, hogy Benzema képes előrukkolni ilyesmikkel, és ezt is tette, Örülök minden játékosnak. Nem volt könnyű meccs, olyan csapat ellen játszottunk, akik nagyon jól védekeztek két négyszemélyes vonalban, de végül sikerült megszereznünk a három pontot”.

Benzema teljesítménye
“Benzema egy lenyűgöző játékos, és ezt minden mérkőzésen bizonyítja. Tizenegy éve van már a csapatnál, és mindannyian élvezzük, amit a csapatnak nyújt. Egy játékos mindig fejlődik, minden évben jobb lesz, ez történik vele is. Nagyon jó korban van, ezek egy labdarúgó legjobb évei. Sokat tud még játszani, mert odafigyel magára. Nem lep meg, amit csinál, minőségi játékos. Hogy mennyi ideig tudja ezt folytatni? Nem tudom, ő dönti majd ezt el”.

Kemény meccs
“Az első félidőben nehezen jutottunk át a vonalaikon. A tabellán elfoglalt helyük nincs arányban a most mutatott teljesítményükkel… A spanyol bajnokságban az utolsó helyezett is meg tudja nehezíteni az életet számodra, és ez történt most is. Az Espanyol minőségi csapat, jó támadókkal. Nem könnyű megnyerni öt mérkőzést, és tudjuk, hogy hat még hátravan. Rendesen ki kell pihennünk magunkat, és a következő mérkőzésre kell gondolnunk”.

Két pont előny
“Nem változtat semmin. Korábban a Barcelona volt két pontos előnyben, most pedig mi. A bajnokság végéig bármi megtörténhet. Most arra kell csak törekednünk, hogy kipihenjük magunkat, és jó energiaszinttel várhassuk a következő meccseket, és folytatni tudjuk a munkát. Szeretnék gratulálni a játékosaimnak, mert ők azok, akik harcolnak a pályán”.

A szezon végén dől majd el a bajnokság
“Tudjuk, hogy a szezon végén dől majd el minden. Mindig is ezt mondtam. Tudjuk, hogy nehéz a bajnokság, keményen kell küzdeni érte, és mindig arra gondolok, amikor 2017-ben megnyertük, akkor is az utolsó fordulóban dőlt el. Ugyanez lesz most is a helyzet. Örülünk a győzelemnek, mert zsinórban az ötödik volt ez nekünk, de nem változtat semmin. Hat döntő van hátra, most pedig ki kell pihennünk, mert mindjárt a nyakunkon is van a következő mérkőzés”.

Hazard
“A játékosok válthatják a posztjukat , de ismerjük, hogy ki hol érzi jól magát a pályán. Ami a kapott rúgásokat illeti, ma bekapott egy keményebbet is, de nem komoly. Az a probléma vele, hogy sokat kellett kihagynia. Összetett sérülése volt. Szerintem jónak tűnik, jól játszik, és nemsokára a legjobb formájában láthatjuk majd. Türelmesnek kell lennünk. A játékosok elkötelezettek a támadások és a védekezések terén is, és jónak tűnik a csapat, amikor nálunk van a labda”.

Cserék
“Nem voltam biztos, a meccs végén volt két cserénk, hogy kicsit megvariáljuk a dolgokat, és Vinicius és Rodrygo segítségével kicsit kinyújtsuk a pályát. Rodrygo jól kezeli a labdát, Vinicius pedig be tud robbanni a védők mögé. A csapat jónak tűnt, és nem láttam, hogy szükségünk lett volna több cserére. Az ilyesmi megtörténhet. Néha ötöt cserélek, néha pedig kettőt, mindig az adott meccs körülményein múlik, ennyi az egész”.

Teljes menetrend