2020-07-01 16:35 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Nem lehetünk túl magabiztosak, még semmit nem nyertünk” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 33. forduló 2020 JÚL 02 (csütörtök) 22:00 Estadio Alfredo Di Stéfano 1-0

A Getafe elleni spanyol bajnoki összecsapás előtt Zinedine Zidane megtartotta ilyenkor esedékes sajtótájékoztatóját, melyben a holnapi ellenfélen kívül szó esett a tabella állásáról, a játékosok munkájáról és Hakimi jövőjéről is.

A jó formának nincs jelentősége
“Nagyon büszke vagyok a játékosokra, mert nem könnyű, amit csinálnak. De azt is tudjuk, hogy hat döntő van még hátra, és igyekszünk majd a legjobb formánkat nyújtani annak érdekében, hogy megnyerjük a meccseinket. Jó formában vagyunk, de ez nem igazán jelent semmit. Folytatnunk kell a munkát, és megpróbálunk nyerni holnap is”.

“Semmi nem fog változni, ha nyerünk holnap. Folytatni fogjuk az eddigi munkát, keményen fogunk dolgozni, ahogyan eddig is tettük. Szeretnénk kitartani, minden energiánkkal. Egy olyan csapat ellen kell majd teljesítenünk holnap, akik meg fogják nehezíteni a helyzetünket. Igyekszünk majd megtalálni a győzelemhez vezető utat”.

Növelni az előnyt a tabellán
“Az az igazság, hogy hat meccsünk van hátra, és tizennyolc pontért harcolunk majd. Tisztelned kell az ellenfeleidet. A Barcelona is odateszi magát, és minden tőlük telhetőt meg fognak tenni azért, hogy megnyerjék a bajnokságot. Nem lehetünk túl magabiztosak, és nem mondhatjuk azt, hogy eldőlt a bajnokság. Játékosként is voltam már hasonló helyzetben, tapasztalatból beszélek. A játékosaim is tudják, hogy még nem nyertünk semmit”.

Naptár
“Nem tudunk mit csinálni vele. Annyit tehetünk, hogy jól felkészülünk a meccsekre, és kipihenjük azokat. Minden csapat hasonló cipőben jár, a versenynaptár adott, és ezzel kell dolgoznunk. Csak a holnapi meccsre szabad gondolnunk, és arra készen állunk már. Most a Getafe utazik hozzánk, és megpróbálnak majd jó meccset játszani. A Liga végzi a saját munkáját, én pedig az enyémet”.

Hazard
“Tudjuk, hogy milyen játékos ő, és létfontosságú a csapatnak. Ezt az ellenfeleink is tudják. Reméljük, hogy senki nem akarja majd szándékosan bántani a játékosainkat. Az ellenfeleink mindig keményen akarnak játszani ellenünk. Óvatosnak kell lennünk Hazard esetében, mert sok gondja volt, ami miatt sokáig nem tudott játszani. Nem szabad terhelnünk. Hamarosan jó formában lesz”.

A munka nem áll le
“Amikor kilépünk a pályára, mindig az a célunk, hogy megnyerjük a mérkőzést. Nem tudhatja senki, hogy mi fog történni, csak az a fontos, hogy jól felkészüljünk. Megvan a csapatunk ahhoz, hogy nyerni tudjunk. Hat meccsünk van hátra, és jelenleg csak egy ponttal vagyunk a Barcelona előtt. Megnyertünk öt meccset, de ez nem jelent semmit. Folytatnunk kell, és meg kell ismételnünk meccsről-meccsre”.

Casemiro
“Minden játékos fontos. Csodálatos, hogy mindenki milyen keményen dolgozik a csapatban. Tudjuk, hogy milyen fontos Casemiro számunkra. Egyensúlyt ad a csapatnak, és mint minden játékos, ő is képes még többre”.

Csapatmunka
“A csapat az első és legfontosabb. Nézzétek csak meg Casemiro gólját a múltkor, a támadás már az elejétől kezdve csodás volt, ahogyan megszereztük a labdát, majd ott volt Ramos párharca, aztán Benzema passza. A játékosok számára is az a legfontosabb, hogy mit tudnak a csapatnak nyújtani. Szeretem azokat a játékosokat, akik kimozdulnak a saját posztjukból, és mást is tudnak csinálni időről-időre”.

Regenerálódás
“Nem én vagyok az egyetlen, aki itt dolgozik. Vannak orvosok, erőnléti edzők, akik sokat foglalkoznak a játékosainkkal, és azon dolgoznak, hogy rendesen menjen a regenerálódás a meccsek között. Itt volt a kihagyás, most pedig a meleg sem segít. Nem csak arról szól a dolog, hogy kicsit mindenki pihenjen, sokkal több dolgot kell csinálni, és úgy kell felkészíteni a játékosokat, hogy száz százalékosak tudjanak lenni a következő mérkőzésre”.

Összpontosítás
“Amíg nincs vége a szezonnak, semmit nem nyertünk. A játékosok sem felejtették ezt el, és én sem. A saját munkánkra összpontosítunk”.

James
“Nem bánom, hogy mit mond. Tudjuk, hogy milyen játékos ő, és azt is, hogy többet akar játszani, ez normális dolog. De itt van velünk, a csapattal edz, és így fogjuk folytatni a végsőkig”.

Hakimi az Interben folytatja?
“A mi játékosunk, de bármi megtörténhet. Jó szezonja volt, de ebben a klubban két tényező játszik közre: ott van a gazdasági oldal, és asport oldala. Ismerjük mindkettő jelenlegi helyzetét, és nem most van itt az ideje, hogy erről beszéljünk. Gyorsan történhetnek a dolgok. De holnap meccsünk lesz, engem pedig az jobban izgat most. Nem azt mondom, hogy nem érdekel Achraf helyzete, de ez a klub dolga, a következő órákban pedig meglátjuk, hogy mi történik”.

Teljes menetrend