2020-07-03 07:51 d.gergo realmadrid.com
Carvajal: “Ez egy döntő volt, nyernünk kellett” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 33. forduló 2020 JÚL 02 (csütörtök) 22:00 Estadio Alfredo Di Stéfano 1-0

A Getafe elleni kulcsfontosságú győzelem megszerzése után Dani Carvajal és Thibaut Courtois is értékelték az este történteket.

Dani Carvajal

A Getafe nem volt könnyű falat
“Ez volt az eddigi egyik legkeményebb meccsünk. Gratulálok a Getafének, mert összetett teljesítményt nyújtottak, és feszegették a határainkat. A gól egy szélről felépített támadásból jött, a védőt sikerült megkerülnöm de szabálytalankodott ellenem. Az volt a célunk, hogy ne kapjunk gólt, és tudtuk, hogy lesz majd helyzetünk. Fontos meccs volt, meg kellett nyernünk és ezt is tettük”.

Esély a meglépésre
“Ki kellett használnunk, hogy a Barcelona pontokat vesztett az Atlético ellen. Egy döntőt játszottunk most, így álltunk a meccshez. A Getafe nagyon megnehezítette az életünket, különösen az első félidőben, de fegyelmezetten játszottunk. Megmutattuk, hogy egy egységet alkotunk. Az edző változtatott a csapaton, és mindenki készen állt”.

Három ponttal közelebb a trófea
“Nagyon megnehezítette a dolgunkat az ellenfél. Az utolsó tizenöt percben megmutattuk, hogy van erő a csapatban, és hogy jó formában van mindenki. Ez segített nekünk abban, hogy kialakítsuk azokat a helyzeteket a meccs vége felé. Szerintem mi voltunk a jobb csapat ma, de nagyon nehéz meccs volt. Ki kell élveznünk a győzelmet, mert ez a három pont közelebb visz minket a bajnoki címhez”.

Négy pontos előny
“A saját kezünkben van a sorsunk a bajnokságban így, hogy négy pont előnyünk van, és az egymás elleni mérleg is felénk billen. Az edző üzenete világos volt a visszatérés óta. Tizenegy döntő várt ránk, amin harminchárom pontot akarunk gyűjteni”.

Kevés kapott gól
“A sikerünk azon alapszik, hogy kevés gólt kapjunk, mindössze kettőt kaptunk a visszatérés óta. Kevesebb gólt kaptunk, mint bárki más, és ha ebben a szellemben folytatjuk, akkor tudjuk, hogy a miénk lehet a trófea”.

A Bilbao elleni meccs
“Nincs sok időnk pihenni, de erős a keret. Huszonöt játékosunk van, akik közül az edző választhat. Reméljük, hogy a frissesség megmarad a csapatban. Szerintem ha a Bilbao otthonában nyerni tudnánk, akkor azzal nagy lépést tennénk a bajnoki cím felé. Ez is olyan lesz, mint egy kupadöntő, így is fogunk készülni rá”.

Thibaut Courtois

A Getafe nem véletlenül hatodik
“Elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel, olyan kemény ellenfeleink vannak, akik az utolsó percig harcolnak, intenzíven játszanak és nyomást gyakorolnak ránk. Összpontosítanod kell az egész meccsen, és mi ezt is tettük. Az a fontos, hogy ne hagyjuk, hogy kizökkentsenek minket a saját játékunkból. Tudjuk, hogy hogyan dolgozik a Getafe, kemény ellenfelek akik nem véletlenül vannak a tabella hatodik helyén”.

Kulcs védés
“Sok Getafe játékos kiakadt a védésemnél, egy megpattanó labda volt, valaki belenyúlt és nagyon jó reflexeim voltak, és kihasználtam a két méteres keretemet hogy kint tartsam a labdát a hálóból. A magasságom ellenére dinamikusan mozgok a vonalon”.

Kapott gól nélkül
“Ez a kulcs. A maihoz hasonló meccseken, ahol akár egy gól is győzelmet jelenthet, nagyon fontos, hogy ne kapjunk gólt”.

Teljes menetrend