2020-07-03 10:17 Daveko realmadrid.com
Zidane: “A türelem és a csapategység volt a kulcs” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 33. forduló 2020 JÚL 02 (csütörtök) 22:00 Estadio Alfredo Di Stéfano 1-0

A Real Madrid csapata végül 1-0 arányban győzelmet aratott a Getafe elleni, rendkívül kiegyenlített mérkőzésen. Az összecsapás utáni sajtótájékoztatón a hazaiak mestere, Zinédine Zidane értékelte a látottakat.

“Elégedettek lehetünk, igazi csapatmunkát láthattunk ma. Kemény meccset játszottunk egy olyan ellenfél ellen, aki megnehezítette az életünket. Végül türelmünknek és a csapatszellemnek köszönhetően kulcsfontosságú győzelmet arattunk.”

“Jól dolgozunk, a legfontosabb azonban a játékosok győzelembe vetett hite. A védekezés mindig csapatmunka, ami mindenkitől áldozatot követel. Labdavesztés esetén eredményesen tudunk védekezni. Meglehet, hogy elől nem vagyunk kellően élesek, de a csapat nagyon stabil. Ez a stabilitás az erősségünk, ezért a továbbiakban is erre szeretnénk építeni.”

Kiharcolt győzelmek
“Igyekszem elkerülni a látszatát, de az edzőt és a játékosokat is megterheli az, hogy mindent bele kell adnunk a győzelmek érdekében. Nincsenek könnyű pillanatok. Végül is azonban pont erre vágyunk, ugyanis szenvedés nélkül nincsenek nagy sikerek sem.”

Bajnoki védelem
“Remek munkát végzünk, ami közel sem egyszerű, mivel három naponta pályára lépünk. Rengeteg dolog történhet ilyen sok mérkőzés alatt. Nehéz sorban hozni a meccseket. Pár napja még Barcelonában, ma pedig már itt győztünk… Ez a módja annak, ha nyerni akarunk. Még mindig sok van hátra, folytatnunk kell a megkezdett utat. Még öt döntőnk van hátra. Ha meg tudjuk őrizni ezt a stabilitást, jók a kilátásaink. Most pihennünk kell, ugyanis vasárnap délután 2 órakor újra mérkőzést játszunk, ezért fontos a regenerálódás.”

“A legfontosabb szerep a játékosoké. Ők mennek ki a pályára, ahol tudják, hogy nem lesz egyszerű dolguk. A labdarúgásban lehetetlen szenvedés nélkül nagy sikereket elérni. Az én feladatom, hogy nehéz időkben is a megfelelő üzenetet közvetítsem. Nyugodtnak, türelmesnek és bizakodónak kell maradnom. Mégis a játékosok azok, akik kimennek a pályára, és harcolnak a közös ügyért. Ez az egésznek a lényege.”

Cserék
“A cserelehetőségek célja pontosan ez: a csapat képének megváltoztatása. Nem arról van szó, hogy előtte rosszul játszottunk, de erősítésre volt szükségünk. Ebből is látszik, hogy a keret minden játékosa fontos. Mindenki ad valamit a közösbe, a cserék pedig bizonyították ezt. Az volt a célunk, hogy erősítsük a széljátékot, a gólt pedig a szélről betörő Carvajal akciója eredményezte.”

Ramos ismét a középpontban
“Kapitányunk a pályán és azon kívül is igazi vezér. Tudjuk, hogy egyedülálló személyiség, aki húzza magával a többieket. Nagyon örülök a teljesítményének és a góljának, elképesztően magabiztos a büntetők értékesítésénél. Már csaknem a 80. percben jártunk, Carvajal akarása pedig az egész csapat küzdeni tudását jelképezte. Tudtuk, ha kellően türelmesek és higgadtak maradunk, gólokat szerezhetünk. Végül az utolsó 20 perc frissessége hozta meg nekünk ezt a kritikus győzelmet. El kell ismernünk a játékosok teljesítményét, nagyon nehéz dolguk van.”

Varane
“Jelenleg nincs valami jól, kapott egy ütést a hátcsigolyájára. Hazament, később az orvos megvizsgálja és meglátjuk, hogy lesz később. Nem fogunk kockázatot vállalni. Erős ütést kapott, később meglátjuk, mi is a pontos helyzet.”

Teljes menetrend