2020-07-06 11:21 d.gergo realmadrid.com
Ramos: “A saját kezünkben van a sorsunk” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 34. forduló 2020 JÚL 05 (vasárnap) 14:00 Nuevo San Mamés 0-1

A Real Madrid három ponttal tér haza a Bilbao otthonából, a lefújás után pedig Fede Valverde, valamint a csapat győztes gólját szerző Sergio Ramos is nyilatkozott.

Sergio Ramos

Az egyik legfontosabb meccs volt
“Nagyon fontos három pontot szereztünk. Tudtuk, hogy ez volt az egyik legfontosabb meccsünk a hátralévő bajnoki fordulókból. Bilbaóban mindig megnehezítik az ellenfelek életét. Tizenegy kupadöntőnk volt hátra a visszatéréskor, most pedig lépésről-lépésre haladva meg kell próbálnunk megnyerni minden hátralévő meccsünket”.

Újabb döntő
“Ismét megmutattuk, hogy erőnlétileg remek állapotban vagyunk, a csapat készen állt. Szerencsére a saját kezünkben van a sorsunk, és meg akarjuk nyerni ezt a bajnoki címet. Az első perctől kezdve láthattátok a csapaton az akaratot, de persze nem lehet minden mérkőzést 3-0-ra megnyerni. Ez is egy újabb döntő volt”.

Mentalitás
“A karantén után is elmondtuk, hogy az a csapat fog kiemelkedni a spanyol bajnokságban, amelyik a legkevesebb hibát követi el és a legtöbbször zárja a meccseket kapott gól nélkül. Elmondhatjuk, hogy a védekezés tekintetében remek formában vagyunk, és ez egyensúlyt ad a csapatnak, és motiválja a támadókat. Mikor dicsérjük a csapatot, akkor azokat is ki kell emelni, akik besegítenek a védekezésben, nem csak azokat, akik a gólokért felelősek”.

Játékvezetők
“Nem a játékvezetők miatt fogjuk megnyerni a bajnokságot, és nem is miattuk fogjuk elveszíteni. Aki hibát követ el és nem éri el emiatt azt az eredményt, amit szeretett volna, annak azt javaslom, hogy először a saját háza táján nézelődjön, és a saját játékosait hibáztassa. Nem a játékvezetők érdeme, hogy a Real Madrid vezeti a tabellát”.

Lelkierő a büntetőknél
“Mikor odaállok a büntető elvégzéséhez, csak a három pont megszerzésére gondolok. Magabiztos vagyok ezekben a pillanatokban. Szerintem én vagyok a megfelelő ember a büntető felelősségének elvállalására, és az eredmények magukért beszélnek. Továbbra is oda fogok állni, ha büntető van, és ha ez a csapatnak is segít, annál jobb”.

Egyéni elismerések
“A nap végén az egyéni statisztikák csak másodlagos tényezők, de attól még fontosak. Nem számít, hogy ki szerzi a gólokat, az a fontos, hogy megpróbáljuk megnyerni a bajnokságot. Minden meccsen a három pontért kell dolgoznunk, hogy a tabella élén maradhassunk. Örömteli, ha elismerik az ember egyéni teljesítményét, de teniszező lettem volna, ha egyéni trófeákat akartam volna nyerni”.

Böntetőgyanús helyzet
“Igaz, hogy ráléptem Raul cipőjére, de mögöttem volt, és nem láttam őt. Nem volt közvetlen gólhelyzet, szerintem nem is igazán lehet többet mondani arról az esetről”.

Fede Valverde

“Tudtuk, hogy nagyon nehéz meccsre számíthatunk itt. A Bilbao minden labdáért úgy harcol, mintha az lenne az utolsó, de ha sikerül ellenük nyerned, az nagy elégedettséggel tölt el. Az első félidőben nem találtunk ellenszert a játékukra, ezt ki kellett javítanunk, és így is lett a második félidőben. Az edző arra kért minket, hogy játsszunk egy kicsit feljebb a pályán”.

“Nagyon erősen, motiváltan és jó kedvvel kell a bajnokság hajrájába érkeznünk. A szurkolóink támogatására is szükségünk van. Most nem tudnak a stadionból szurkolni nekünk, de az üzeneteik nagyon motiváló hatással vannak ránk, és hálásak vagyunk a támogatásukért. Ha meg tudjuk nyerni ezt a trófeát, akkor ez az övéké lesz”.

“Mi középpályások próbálunk segíteni a védőknek, kivenni a részünket a munkából azon a fronton is. Ami engem illet, nagyon boldog vagyok, tetszett a munka amit most végeztem”.

Teljes menetrend