2020-07-06 10:44 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “A támadásból hiányzott egy kis szikra, de ezen javíthatunk” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 34. forduló 2020 JÚL 05 (vasárnap) 14:00 Nuevo San Mamés 0-1

A Bilbao ellen is sikerült győzelmet szereznie a Real Madridnak, így 34 forduló után négy pont előnnyel áll a tabella első helyén. Zidane mérkőzés utáni értékelése:

Kollektív védekezés
“Ez az erősségünk, erről szól az egész. Megmutatjuk a pályán, hogy miben vagyunk erősek, és hogy kiegyensúlyozottak vagyunk. Mikor elveszítjük a labdát akkor mindenki védekezik, és ezt nagyon jól csináljuk az utóbbi időben. A támadásból hiányzott egy kis szikra, és ezen javíthatunk, és javítani is fogunk. Az a legfontosabb, hogy milyen erő rejlik a védelmünkben, ezt ma is megmutattuk”.

A trófea nincs még meg
“A saját dolgainkra kell csak gondolnunk, nem hallgathatjuk, hogy mit mond rólunk a külvilág, mert a LaLiga az utolsó fordulóban fog eldőlni. A saját hátralévő meccseinkre összpontosítunk. Most gratulálnunk kell a játékosoknak, mert hét meccsből hetet megnyertek. De még nem szereztünk trófeát”.

Játékvezetés
“Fárasztó, hogy végül mindig ugyanarról kell beszélni. Úgy állítják be, mintha a játékvezetői hibák miatt nyernénk meccseket, pedig nem így van. Dolgozunk a pályán, tisztelnetek kell a Real Madridot és a játékosainkat. Harcolunk a pályán, és mint mindig, a játékvezető most is visszanézte a büntető esetét, és megadta nekünk, mert jogos tizenegyes volt”.

Összpontosítás
“Az a célunk, hogy továbbra is összpontosítsunk és a saját játékunkat játsszuk. Nem beszéltem a játékvezetővel sem Marcelo, sem Ramos esetéről. Ők is emberek, akik végzik a munkájukat, és ezt tiszteletben kell tartanunk. Folytatni fogjuk az eddigi munkát, és csak a focira fogunk koncentrálni, semmi másra”.

Ramos vagy Cristiano jobb a büntetők elvégzésében?
“Mindketten megbízhatóak. Sergio igazi specialista, gyakran marad az edzések végén, hogy gyakorolja a büntetőket”.

A szélső védők munkája
“Büszke vagyok az elvégzett munkánkra. Nem semmi dolog megnyerni zsinórban hét mérkőzést. Elől valami hiányzik még a csapatból, de nem panaszkodunk mert sikerült megnyernünk a meccset. Az a legfontosabb, hogy a védelem nagyon jónak tűnik. Tudjuk, hogy ha a védekezés jó formában van, akkor a helyzetek is jönni fognak. Legutóbb Carvajal, most pedig Marcelo harcolta ki a büntetőt, ez megmutatja, hogy a szélső védőink mennyire együtt élnek a támadásokkal”.

Fáradtság
“Sok erőt kivesz belőlünk, hogy háromnaponta kell játszanunk. Legközelebb most pénteken lesz meccsünk, de aztán lesz egy héten belül három is a végén. Ez nem csak a mi problémánk, minden csapat szenved a helyzetek kialakításával. Az erőnlét fontos, és legalább mindannyian ugyanabban a helyzetben vagyunk, minden csapatnak vannak gondjai. Nagy különbségek vannak a meccsek első és utolsó húsz perce között”.

Militao
“Nem játszott sokat mostanában. Ma nagyszerű teljesítményt nyújtott, és a múltkor is jól szállt be a meccsbe a Getafe ellen. Elégedett vagyok vele. Minden játékos összpontosít, és mikor játszaniuk kell, akkor igyekeznek a tőlük telhető legjobbat nyújtani. Militao is ezt tette most”.

James és Bale
“James személyes okok miatt kérte, hogy ne legyen a keretben. Ez köztünk marad. Rákérdezhettek és válaszolni fogok, de többet nem akarok róla szót ejteni. Ami Bale-t illeti, döntenem kellett és ő most kihagyta a legutóbbi két meccset. Huszonöt játékos van a keretben, és mindenkit használnom kell”.

Teljes menetrend