Fejléc kép
Fórumajánló
Bajnokok Ligája: Íme a hajrá hivatalos párosításai!
2020-07-10 12:45 d.gergo uefa.com
Bajnokok Ligája: Íme a hajrá hivatalos párosításai! Bajnokok Ligája

Ma délben sorsolták az UEFA központjában a Bajnokok Ligája döntőinek párosításait. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Bajnokok Ligáját a különleges körülményekre való tekintettel idén a megszokottól eltérő formátumban fejezik be a csapatok.

A legrangosabb európai kupasorozatot a nyolcaddöntőknél hagyták félbe a koronavírus-járvány terjedése miatt, az pedig már korábban hivatalos lett, hogy a le nem játszott visszavágókra mindenképpen sor kerül majd a torna befejezése előtt, csak az nem volt biztos, hogy azokat hol játsszák majd a felek.

Időközben az is hivatalos lett, hogy az eredeti ütemezésnek megfelelően a Manchester City otthonába látogat majd a Real Madrid, ahol 2-1-es hátrányból próbálhat majd felállni Zidane csapata a legjobb nyolc közé jutás érdekében.

A legjobb nyolc
Az olasz Atalanta, a spanyol Atlético Madrid, a német Lipcse és a francia Paris Saint-Germain már a kényszerszünet előtt “lefoglalta helyét” a legjobb nyolc között, négy párharc azonban még nem dőlt el. A Chelsea a Bayern München ellen játszik majd, az első meccset a németek nyerték 3-0 arányban. Az olasz Napoli az FC Barcelona ellen 1-1-ről “folytatja” a nyolcaddöntőt, a Lyon pedig a Juventus ellen játszik, az első meccsük végeredménye 1-0 lett a franciák javára.

A negyeddöntő párosításai
A mai sorsoláson hivatalos lett, hogy a Manchester City – Real Madrid párharc továbbjutója a Juventus vagy a Lyon ellen játszik majd a negyeddöntőben. A jelenlegi állások szerint erről az ágról Manchester City – Lyon összecsapás várható, persze ehhez lesz még egy-két szava Zidane csapatának és Cristiano Ronaldo gárdájának is.

Negyeddöntők
ND1: Manchester City/Real Madrid – Juventus/Lyon
ND2: Lipcse – Atlético Madrid
ND3: Barcelona/Napoli – Bayern München/Chelsea
ND4: Atalanta – Paris Saint-Germain

Elődöntők
Az első negyeddöntő továbbjutója a harmadik negyeddöntő továbbjutója ellen játszik majd a fináléba jutásért, míg a második és negyedik elődöntők győztesei harcolhatnak majd a döntő másik helyéért.

Fontos dátumok
Az UEFA honlapján már fellelhető, hogy mikor szervezik meg a Bajnokok Ligája “gyorsított” befejező szakaszát. Augusztus hetedikén és nyolcadikán lejátsszák a még hátralévő nyolcaddöntőket a csapatok, majd pár nap pihenés következik. A legjobb nyolc egyesület ezután Lisszabonba utazik, ahol augusztus 12-15 között a negyeddöntőkre kerül sor, augusztus 18-19-én elődöntőket játszanak, augusztus 23-án pedig megrendezik a finálét és, ahol eldől, ki viheti majd haza a 2019/2020-as idény Bajnokok Ligája serlegét.

Az idei Bajnokok Ligája döntőt a török Atatürk Olympic Stadium rendezte volna, ezt a helyszínt a rendkívüli helyzetre tekintettel most a Real Madrid számára kedves emlékeket felidéző Estádio da Luz váltja fel, ahol 2014 májusában Sergio Ramos a 93. percben hosszabbításba fejelte a csapatot az Atlético Madrid elleni finálén.

Teljes menetrend