2020-07-12 10:34 d.gergo realmadrid.com
Rekordot állított be a Real Madrid védelme Érdekességek, statisztikák

Rekordot állított be a Real Madrid a kapott gól nélküli meccsek tekintetében! Az Alavés elleni győzelem volt a tizenkilencedik alkalom az idei bajnoki szezonban, hogy kapott gól nélkül zárták a meccset.

A Real Madrid idén már 19 bajnoki “clean sheet”-nél jár, ebből ötöt zsinórban a legutolsó öt mérkőzésen ért el a csapat. A klub történelme során ez a legtöbb kapott gól nélküli meccs egy bajnoki szezonban, és a következő három fordulóban akár meg is dőlhet ez a rekord, ha a csapat így folytatja a védelmi munkát.

A bajnokság visszatérése óta lejátszott nyolc mérkőzésen mindössze két gólt kapott, és a legutóbbi öt bajnoki mindegyikét kapott gól nélkül hozta le (a Mallorca, az Espanyol, a Getafe, a Bilbao és az Alavés ellen).

A bajnokság többi résztvevője közül az Atlético Madrid áll a legközelebb Zidane csapatához ebben a tekintetben, ők az idei szezonban tizenöt alkalommal zárták kapott gól nélkül a meccseiket. Házon belül a tizenkilenc “clean sheet” a rekord, ezt az 1986/1987-es és az 1987/1988-as idényekben állította be a klub.

A kapott gólok száma is kevés
A Real Madrid védelme a legstabilabb a kapott gólok tekintetében is. A blancók hálóját mindössze huszonegy alkalommal tudta megzörgetni az ellenfél, harmincöt fordulóval a csapat háta mögött ez is klubrekordnak számít – számol be a Real Madrid hivatalos weboldala. 35 forduló után az eddigi legkevesebb gólt az 1987/1988-as szezonban kapta a csapat, akkor 22-nél jártak.

Ha a csapat így folytatja, akkor új rekordot állíthat az egy bajnoki szezonban meccsenkénti átlagos kapott gólok számában. Ez a mutató most 0.6-nál jár, ami megegyezik a klub 1964/1965-ös szezon végi teljesítményével. A LaLiga idei kiírásában az Atlético Madrid áll ebben a tekintetben a második helyen, ők huszonhat gólt kaptak 36 mérkőzésen. Harmadik helyen a Bilbao áll 31 kapott góllal, a toplista további sorrendje pedig a következő: Getafe (34), Sevila (34), Barcelona (36).

Teljes menetrend