Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-07-12 16:13 e.gergo realmadrid.com
Zidane: „Akárki akármit mond, a Real Madrid a történelem legnagyobb klubja” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 36. forduló 2020 JÚL 13 (hétfő) 22:00 Nuevo Los Cármenes 1-2

A spanyol bajnokság 36. játéknapján a Real Madrid a Granada otthonába látogat majd. A csapat mai edzése után Zinedine Zidane a sajtó munkatársainak rendelkezésére állt, és beszélt többek közt Hazard állapotáról, a csapat céljairól, James helyzetéről, és dicsérte Mendy teljesítményét is.

Eljött a nagy hajrá
„A bajnokság utolsó hetéhez érkeztünk, és három meccsünk van hátra. Ez a legnehezebb, mert közeleg a szezon vége, de ez a legfontosabb időszak számunkra. Szeretnénk jól játszani. Nem a hátralévő három meccsre gondolunk, csak a Granada elleni összecsapásra”.

Kevés kapott gól
„Egy csapatnál egyensúlyban kell lennie a támadásnak és a védekezésnek. Tudjuk, hogy jók vagyunk ebben. Örülök Courtois és a csapat teljesítményének. Az elért eredmények azt mutatják, hogy jól végezzük a munkánkat, és ez fontos dolog egy edző számára. A csapat harcol és jó dolgokat akar véghez vinni, minden meccset meg akar nyerni”.

Pontvadászat
„Az a csapat lesz a bajnok, amelyik a legtöbb pontot gyűjti a szezon végére. Nem vezetünk nyilvántartást arról, hogy hány pont kell még nekünk. Le kell játszanunk a meccseket, és a holnapi mérkőzésre kell összpontosítanunk. Mindannyian ugyanarra gondolunk”.

Hazard
„Jól van, és velünk edzett. Az a legfontosabb, hogy mindenki bevethető legyen. Azt majd meglátjuk, hogy holnap hogyan állunk fel”.

Szünet
„Igyekszünk folytatni az eddig végzett munkát. Volt egy három hónapos szünetünk, és szerencsések vagyunk, hogy újra elindulhatott a foci, ez jó a nézőknek és a játékosoknak is. A helyzet olyan, amilyen, nekünk pedig folytatnunk kell a munkát”.

A bírók miatt van a tabella élén a csapat?
„Nem érdekel, hogy ki mit gondol. Mindig ugyanarról megy a vita. Mindenkinek lehet véleménye, nekünk pedig minden edzésen és meccsen meg kell mutatnunk, hogy mi vagyunk a legjobbak. Bárki mondhat bármit a Real Madridról, de ez a történelem legnagyobb klubja, és ez soha nem fog változni”.

„Nem fogok ezekbe belemenni, de mindenkinek lehet véleménye, aminek hangot is adhat. Nekünk arra kell figyelnünk, hogy a pályán meg tudjuk mutatni, hogy mire vagyunk képesek. Keményen dolgozunk azért, hogy nagy dolgokat érhessünk el. A játékosok mindennapi kemény munkájára gondolok, csak ez foglalkoztat”.

A keret teljesítménye
„A célom mindig ugyanaz marad, a következő meccsre gondolok csak. A többiről majd beszélünk később. Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, és csak erre szabad most összpontosítanunk”.

Erőnléti edzés
„Dupont nagyon jó erőnléti edző. Nagyon sok hozzáértő ember dolgozik a klubnál. Dupont új a csapatnál, idén érkezett hozzánk, és bízunk benne. Nagyon jó munkát végez, amikor felkészül a játékosokkal”.

Mendy
„Nem lepődök meg a teljesítményén. Fiatal és tehetséges, ezt bizonyítja is a pályán. Nem lehet összehasonlítani Marcelóval, ő egy külön kategória. Mendy előtt ott áll a jövő, és a Real Madrid a megfelelő hely számára. Ő is jól érzi magát itt. Én akartam leigazolni őt, ezt meg is beszéltem a klubbal, és most itt van. Nagyon örülök, hogy a keretünk tagja”.

Célok
„A Granada elleni meccsre fókuszálunk. Minden évben célunk a bajnoki cím és a Bajnokok Ligája, és mindkettőért harcolunk. De az energiáinkat a holnapi meccsre összpontosítjuk. Nincs értelme az azutáni időszakra gondolni”.

James jövője
„Fontos játékos. Ma lett 29 éves, én pedig boldog születésnapot kívánok neki! Néhány játékos többet játszik, néhányan pedig kevesebbet, de nem hanyagolok el egyetlen játékost sem. Mindannyian fontosak, és hozzájárulnak a csapat munkájához. Nem tudom, hogy utazik-e Granadába. Azokból a játékosokból állítom össze a keretet, akikből tudom. Aztán persze történhetnek dolgok, de mindig számítani fogok a játékosaimra”.

23 játékos utazik a Granada elleni meccsre

James végül kimaradt az utazó keretből.

Nyomás a hajrában
„Nem érzem úgy, hogy nagyobb lenne a nyomás. Ott van minden meccsen az az elkerülhetetlen feszültség, de mi csak edzünk és játszunk. Az a legfontosabb, hogy most a Granada elleni meccsre gondoljunk”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend