2020-07-14 08:28 d.gergo realmadrid.com
Courtois: “A második félidő nagyszerű csapatmunka volt” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 36. forduló 2020 JÚL 13 (hétfő) 22:00 Nuevo Los Cármenes 1-2

A Granada elleni győzelem után Sergio Ramos és Thibaut Courtois is nyilatkoztak.

Sergio Ramos

Saját kezünkben a sorsunk
“Nem lazíthatunk, nem nyertünk még semmit, és továbbra is éhesnek kell lennünk a sikerre, ha meg akarjuk nyerni a bajnokságot. Egy lépéssel közelebb vagyunk hozzá, de még mindig pontok forognak kockán. A saját kezünkben van a sorsunk a Villarreal elleni meccsen, és megpróbáljuk megnyerni az összes hátralévő mérkőzésünket. Reméljük, hogy bajnoki címet is ünnepelhetünk majd. A csapat igazán megérdemli ezt, az eredmények pedig magukért beszélnek”.

Tudat alatt visszavett a csapat
“Mikor egy csapat vezet a meccsen, akkor tudat alatt visszavesz az intenzitásból, ahelyett hogy keresné inkább a harmadik gólt. Talán kicsit kiegyeztünk ott az eredménnyel, és ha nem összpontosítasz végig a meccsen, akkor nem fogsz legyőzni senkit. Tanulnunk kell ebből. Bár sikerült nyernünk, vannak hibák amiket egyszerűen nem szabad elkövetni, mint például gólt kapni ennyi meccs után, amikor nem kaptunk egyet sem”.

Tempó és elvárások
“Minden csapat elköveti ezt a hibát. Vannak dolgok, amiken még dolgoznunk kell, hogy ne forduljanak elő többször, de ez elkerülhetetlen. Felnézel az eredményjelzőre, és már a győzelmet látod, ami nagy hiba. Ha fent tudnánk tartani ugyanazt a tempót kilencven percen keresztül, akkor minden meccsünket megnyertük volna, de ez nem lehetséges. Magasak az elvárások, és a bajnoki mezőny is kiegyensúlyozott”.

Bajnoki cím
“Sokat jelentene. A bajnoki cím a konzisztens teljesítmény, az eltökéltség és az egész éves munka jutalma”.

A szünet áldásos hatása
“A karantén jót tett nekünk, ami a reakciót illeti, és komolyan vettünk mindent. Nagyon jól dolgoztunk az otthoni két hónap során, és mikor visszajöttünk, a bajnoki cím lebegett a szemünk előtt, és hogy harcolni fogunk érte. Remélhetőleg csütörtökön ünnepelni tudunk majd”.

Thibaut Courtois

Beszédes eredmények
“Nagyon sokat elmond a csapatról, hogy a szünet vége óta kilenc meccset megnyertünk, mert nem egyszerű olyan pályákon játszani, mint a Sociedad, a Bilbao vagy az Espanyol otthona… Ezeknek a csapatoknak is nagy tétje volt a meccsnek, és nem könnyű így nyerni”.

A kapott gól
“Ma a Granada is beleadott mindent. Az első félidőben jól játszottunk és szereztünk is két gólt, a második félidőt viszont nem kezdtük olyan jól, és kaptunk egyet. De beleadtunk mindent, és ez a fontos. Jó győzelem volt, és remélem hazai pályán be tudjuk fejezni a munkát”

Védés a 35. percben
“Tudva, hogy nem mehetek ki a kapuból, a magasságomat és a reflexeimet kell használnom a fontos védésekhez. Az első félidő elején ököllel is elütöttem egy veszélyes labdát, ha arra nem megyek ki, akkor szerintem a csatár gólra váltotta volna. Mindig próbálok segíteni a csapatnak”.

Második félidő és Zidane üzenete
“Azt mondta nekünk a szünetben, hogy továbbra is többet kell nálunk lennie a labdának, és hogy ki kell használnunk Asensio és Rodrygo sebességét. De a Granada nagy nyomást gyakorolt ránk, és megnehezítette a dolgunkat. Tapasztaltak vagyunk, és tudjuk, hogy hogyan maradjunk higgadtak. Összpontosítanunk kell végig, és a legjobbat kell kihoznunk magunkból. Ez sikerült is, én is védtem többször és jól kezeltem pár veszélyes helyzetet a büntetőterületen belül. A második félidő nagyszerű csapatmunka volt. Nem ez volt a legjobb focink, de néha tudnod kell keményen megdolgozni a győzelemért”.

Kilenc győzelem
“Sok ember gondolja úgy, hogy megnyerünk minden meccset csak azért, mert mi vagyunk a Real Madrid. De ez nem könnyű dolog, a nehéz helyszíneken bármi megtörténhet. A spanyol bajnokságban remek csapatok vannak, sokan játszanak jól. Nehezek a meccsek, és nem sikerül mindig a győzelem. Még két kupadöntő vár ránk, és meg kell őket nyernünk”.

Teljes menetrend