2020-07-14 07:56 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Ez a legkeményebb bajnokság az összes közül, nem egyszerű zsinórban kilencszer nyerni” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 36. forduló 2020 JÚL 13 (hétfő) 22:00 Nuevo Los Cármenes 1-2

Keményen megdolgozott a csapat zsinórban kilencedik győzelméért, a Granada együttese nem könnyítette meg Zidane fiainak dolgát. A francia mester így értékelte a meccset a lefújás után:

“Az első félidőben nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, a labdabirtoklásunk lenyűgöző volt, és két nagyon szép gólt is lőttünk. A második félidőnk nem volt olyan jó, és sok energiát kivett belőlünk, mert egy nagyszerű csapat ellen játszottunk. Szenvedned kell, ha nagy dolgokat akarsz elérni, és én azt viszem haza a mai meccsből, hogy mennyire beleadtak mindent a játékosok, és kitartottak csapatként”.

“Büszkének kell lennünk a csapatra, mert nem egyszerű kilenc győzelmet szerezni kilenc mérkőzésből. Nem is kérhetnénk többet. Megérdemelt győzelem volt, és nagyon boldogak vagyunk. Két meccsünk van hátra, a trófea viszont még nem a miénk, ez az igazság. Három nagyon fontos pontot szereztünk ma, csütörtökön pedig újra játszunk. Muszáj lesz rendesen regenerálódnunk addig. Izgatottak vagyunk, meg akarjuk nyerni a bajnokságot és minden mást, ami előttünk van. Közel vagyunk, de még nem értük el a célunkat”.

Zsinórban kilenc győzelem
“Felkészülünk a meccsekre, és megpróbáljuk megnyerni őket. Nem egyszerű dolog zsinórban kilenc győzelmet szerezni a LaLiga-ban, ez a legkeményebb bajnokság az összes közül. Nincsenek könnyű meccsek, de mindig hiszünk a győzelemben, mert megvan bennünk minden, ami ehhez kell. Büszke vagyok a játékosokra, mert ők azok, akik harcolnak a pályán. A második félidőben pedig megmutatták, hogy hogyan tudnak egységet alkotva még többet beleadni, és ez fontos”.

“Három hónapon át be voltunk zárva otthon, most hogy végre lehetőségünk van játszani, igyekszünk jól felkészülni a meccsekre. Mindenki készen áll arra, hogy kivegye a részét a közös munkából. Két meccsünk van hátra, és csütörtökön is igyekszünk majd nyerni”.

Öröm a meccs végén
“Örülök, mert a labdarúgás egy nagyon szép sport, de nagyon oda is kell tennie magát az embernek; az edzőknek is. Normális így örülni, ha azt látom, hogy a játékosok mindent beleadtak a pályán. Három fontos bajnoki pontot szereztünk, és ez megmutatja azt is, hogy milyen lenyűgöző teljesítményt nyújtottak a játékosok. Elégedettek vagyunk, mert meg kellett dolgoznunk a győzelemért”.

Hazard
“A csapat a lényeg, és egy játékosnak jó erőnlétben kell lennie ahhoz, hogy pályára léphessen. Két mérkőzésünk van még, és remélem mindenki száz százalékos lesz csütörtökre, hogy segíteni tudjanak a csapatnak. Hazard is ezt akarja, és egyre erősebbé válik”.

Bale
“Mindannyian itt vagyunk. Két meccsünk van hátra a bajnokságból, és mindannyiunknak a győzelem jár a fejében. Nem fűzök hozzá ehhez semmi mást”.

Teljes menetrend