Fejléc kép
Fórumajánló
Kroos: “A szezon elején a bajnoki cím megszerzése volt a célunk”
2020-07-17 17:13 d.gergo realmadrid.com
Kroos: “A szezon elején a bajnoki cím megszerzése volt a célunk” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 37. forduló 2020 JÚL 16 (csütörtök) 21:00 Estadio Alfredo Di Stéfano 2-1

A tegnap esti bajnokavatás után Toni Kroos és Fede Valverde is nyilatkoztak. A játékosok szezon- és meccsértékelését alább olvashatjátok:

Toni Kroos

Megérdemelt bajnoki cím
“Nagyon boldogok vagyunk. A szezon elején a bajnoki cím megszerzése volt a célunk, mert ez már három éve nem sikerült nekünk, ami zavart minket. Úgy éreztem, hogy mindannyian meg akartuk nyerni ezt a serleget, és ez látszott is a meccseinken. Nem mindig teljesítettünk olyan jól, de a csapat nagyon sok erőfeszítést tett a hajrában. Kevés gólt is kaptunk, és ez a csapatmunkának volt köszönhető. Megérdemelten nyertük meg a serleget”.

A tizenegy kupadöntő története
“A karantén előtt megnyertük a Barcelona elleni meccsünket, majd kikaptunk a Betis ellen, ezzel két pontos hátrányba kerültünk a Barcelona mögött. De azt mantráztuk, hogy tizenegy mérkőzésünk van hátra, és ez tizenegy kupadöntő lesz. Sok meccset nyertünk kis különbséggel, de az volt a fő erősségünk, hogy mindent bele akartunk adni a pályán a bajnoki cím bebiztosítása érdekében”

Stabil védelem
“Az utóbbi meccseken igazán sokat fejlődött a védekezésünk, nagyon kevés gólt kaptunk. Ha hat-hét játékos védekezik, több gólt kap a csapat. Ez volt az erősségünk, mert tudtuk, hogy az előrébb játszó játékosok is besegíthetnek hátul”.

Fede Valverde

Ünneplés a családdal
“Nagy öröm számunkra, hogy bajnokok lettünk, nagyon különleges dolog. Szeretnék köszönetet mondani a csapattársaimnak, az edzői stábnak, a szurkolóinknak és a családomnak, amiért bíztak bennem az év folyamán. A fiammal fogom ünnepelni ezt a serleget”.

Régóta célkeresztben van a bajnoki cím
“Néha az izgatottság kihat a teljesítményedre, hogy már a kezedben fognád a trófeát, de tudod hogy sok meccs van még hátra. De jól kezeltük a hajrát, és az izgatottság ellenére végül sikerült is elérni a célunkat”.

Nehéz szavakba önteni a győzelmet
“Mindenki kivette a részét a csapat munkájából. Mindenki odatette magát, ahogyan az edző kérte tőlünk, és mindenki egy irányba evezett, ez pedig meg is látszott a játékunkon. A szezon során voltak nagyon nehéz meccseink, amiket végül sikerült megnyernünk. Gyönyörű dolog a kezünkben tartani a bajnoki trófeát, nehéz szavakba önteni ezt az érzést. Ez a legszebb dolog, amit valaha elértem”.

</>
Kiadó felület. Kattints a részletekért!
</>
Kiadó felület. Kattints a részletekért!
Teljes menetrend