Fejléc kép
Fórumajánló
Ramos: “Szeretném itt befejezni a pályafutásomat”
2020-07-17 08:10 d.gergo realmadrid.com
Ramos: “Szeretném itt befejezni a pályafutásomat” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 37. forduló 2020 JÚL 16 (csütörtök) 21:00 Estadio Alfredo Di Stéfano 2-1

A Real Madrid 2-1 arányban legyőzte a Villarreal csapatát, ezzel matematikailag is bebiztosította a csapat 34. bajnoki címét. A lefújás után Sergio Ramos, Thibaut Courtois és Marco Asensio is nyilatkoztak.

Sergio Ramos

Minden meccset meg kellett nyerni
“Ez a jutalmunk, amiért keményen, eltökélten és kiegyensúlyozottan dolgozunk. Mikor jó felfogásban állsz a dolgokhoz, annak jó eredménye lesz majd. Ez egy kicsit más szezon volt, mint a többi, és a karantén után világos volt a célunk, hogy minden meccset meg kell nyernünk, ha esélyt akarunk a bajnoki címre. Megérdemli a csapat”.

A kiegyensúlyozottság a kulcs
“A Barcelonának két pontos előnye volt korábban, és mi úgy álltunk hozzá, hogy nincsen hibázási lehetőségünk. Eszerint is játszottunk aztán. Megszereztük a klub 34., saját magam ötödik bajnoki címét. A konzisztens teljesítmény volt a kulcs. Erre a bajnoki szezonra a “koronavírus bajnokságként” fognak emlékezni, reméljük nem lesz több ilyen”.

Zidane
“Ő a kulcs, ő a hajó kapitánya és neki kell különbséget teremtenie. Mindig is olyan ember volt, aki bízott a játékosaiban, és érezzük mindannyian, hogy támogat minket. Mi is hiszünk benne és az elvégzett munkájában. Minden arannyá válik, amit megérint. Reméljük, hogy sokáig kitart még ez, és hogy az emberek értékelni tudják, hogy milyen nagyszerű ember is ő. Egyedülálló edző”.

Szerződéshosszabbítás
“Annyi szezonon át maradok, amennyit az elnök csak akar. Nem rajtam múlik. Boldog vagyok, hogy itt lehetek, és ezt mindenki tudja. Szeretném itt befejezni a pályafutásomat. Boldog és nyugodt vagyok. Remélem, hogy itt akaszthatom szögre a cipőimet”.

Thibaut Courtois

“Nagyon boldog vagyok. Egy álom vált valóra azzal, hogy a Real Madriddal megnyertem a spanyol bajnokságot. A védelmünk kulcsfontosságú volt. Ha lősz öt gólt egy meccsen, akkor megengedheted, hogy kapj kettőt, de a karantén után nagyon kevés gólt kaptunk, és fontos, hogy a csapat stabil legyen hátul. Tizenegy emberrel támadunk és védekezünk”.

“Azért vagyok itt, hogy megállítsam a próbálkozásokat, és pontokat szerezzek ezzel a csapatnak, csak úgy, ahogyan a támadók is dolgoznak. Csapatmunka az egész. Úgy kezeltük a bajnokságot, mintha EB vagy VB lenne, egyszerre csak egy meccsre gondoltunk. Csodálatos, hogy zsinórban tíz meccset megnyertünk, és megmutatja, hogy milyen keményen dolgozott mindenki a karantén alatt is. Teljesen megbíztam a csapatomban, és bizonyítottunk is”.

Zidane
“Ő készítette el a tervet a csapatnak, ő vezetett minket idáig. Megbízott a csapatban az elejétől kezdve, mi pedig végrehajtottuk a pályán, amit kitalált”.

Rúgás a fejbe
“A nyakam kicsit fáj, de a fejem elég strapa volt. Az orvos azt mondta, hogy folytathatom, én pedig nem szédültem, szóval úgy voltam vele, hogy tudom folytatni”.

Marco Asensio

“Nagyon örülök neki, hogy újra bajnoki címet ünnepelhetek ezzel a csapattal. Nagyon sokat dolgoztunk a színfalak mögött, hogy az ilyen kulcs pillanatokban jók tudjunk lenni. Az ember mindig igyekszik pozitívan gondolkozni, és a legjobbra gondolni, bízni hogy az eredmények kedvezően alakulnak majd számodra. Fantasztikus hajrá volt ez, zsinórban tíz mérkőzést nyertünk, és ami engem illet, nagyon örülök neki, hogy végül én is ki tudtam venni a részemet a játékból, és élvezhettem a többiekkel. Örülök, hogy egy újabb trófeát adhatunk a madridistáknak”.

Célok
“Az első és legfontosabb, hogy itt lehessek és egészséges legyek. Ami a csapatot illeti, tizenegy meccset kellett megnyernünk a karantén után, most pedig még vár ránk az utolsó forduló, bár a bajnokságot már megnyertünk. Ez volt a végső célunk, és nem volt könnyű elérni. Az egész klub munkája tükröződik vissza a bajnoki címben”.

Hogyan emlékezel majd erre az évre?
“Nagyon különleges év volt, így emlékezni fogok rá. Volt pár nagyon kemény pillanat, máskor pedig tele volt örömmel, mint amikor visszatértem a sérülésemből, és mint most, hogy trófeát nyertünk a csapattal. Hihetetlen, hogy így fejezzük be a szezont”.

Teljes menetrend