Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane: “Én vagyok a legboldogabb ember a világon”
2020-07-17 09:22 Daveko realmadrid.com
Zidane: “Én vagyok a legboldogabb ember a világon” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 37. forduló 2020 JÚL 16 (csütörtök) 21:00 Estadio Alfredo Di Stéfano 2-1

A tegnapi este folyamán a Real Madrid megszerezte története 34. bajnoki elsőségét. A mérkőzés után Zinédine Zidane állt a sajtó rendelkezésére.

A bajnoki címért zajló küzdelem

“Elképesztő. A küzdelem megállás nélkül zajlik. A bajnokság 38 fordulóból áll, és csakis a legvégén érheted el a célt, mint tettük azt ma este. Mindenek előtt szeretném kifejezni hálámat a játékosok felé. Ők azok, akik kimennek a pályára küzdeni ezekért a célokért. Megvan a magam szerepe, ott vagyok velük, de egy ilyen siker mindig csapatmunka. Hatalmas tettet hajtottunk végre, ami egyben nagyon megindító is. Nagyon nehéz megnyerni a spanyol bajnokságot, tényleg elképesztően nehéz.”

“Mindenkinek joga van véleményt nyilvánítani, különösen a Real Madridnál, ahol ez természetes dolog. Ettől nem leszek kevésbé boldog sem én, sem pedig más. Ha kritikával szembesülök, az egyetlen amit tehetek, hogy próbálom jól végezni a munkámat. Él bennem a tűz, és szerencsésnek tartom magam amiatt, hogy ennél a nagyszerű klubnál lehetek ezekkel a játékosokkal. Ők azok, akik a pályán hatalmasat küzdöttek ezért a sikerért a kényszerszünet után. 10 mérkőzésen 10 győzelem, egészen elképesztő.”

Különleges bajnoki cím

“Hihetetlenül boldog vagyok mindenért, amim van. Az első bajnoki címem edzőként csodálatos volt, de ez a siker egészen különleges a két hónapos kényszerszünet miatt. A leállás után visszatértünk, és máshogy készültünk a mérkőzésekre. Végül megnyertük a bajnokságot, ami véleményem szerint mindig a legnehezebb feladat. Ez a győzelem mindenkié, egy csapat vagyunk. A sok áldozat végül megtérült.”

Ramos, a csapat vezére

“Jó kapcsolatom van a játékosokkal. Igaz ez a hétköznapokban, és a nehéz idők során is. A múltban a sikerek mellett voltak nehézségeink is, de a kapcsolatom mindig mindenkivel jó volt. A végletekig profi és alázatos játékosokról van szó, ami igazán érdekel, az az ő kapcsolatuk egymással. Említetted Sergio Ramost. Ő a vezetőnk, ő irányítja a csapatot. Mindannyian adunk valami egyedit a csapathoz, de kétségtelenül Ramos a kapitányunk. A csapatban három kapitány rajta kívül: Marcelo, Varane és Benzema; de valóban, Sergio vezet minket. Szerintem minden madridista úgy érzi, hogy Sergio kapitányként őket is maradéktalanul képviseli.”

Köszönetnyilvánítás

“Először is köszönöm a szurkolóknak, akik bár nem lehettek velünk a végjátékban, de lélekben a csapattal tartottak. Hálás vagyok nekik, de mindenek előtt a keret és a stáb tagjainak. Sok ember megfeszített munkájának köszönhetően születhetett meg ez az eredmény. A maihoz hasonló hatalmas sikereket csak akkor érhetünk el, ha hiszünk abban, amit teszünk.”

“Nehéz dolgokon mentünk keresztül. A bajnoki szezon nagyon nehéz volt, de végül hitünk és kemény munkánk meghozta a gyümölcsét. Mindenek előtt a játékosokat illeti a dicséret. Ők azok, akik a pályán harcolva elvégzik a piszkos munkát. Azt mondják, a boldogságnak nincs hangja, de belül én vagyok jelenleg a legboldogabb ember a világon. Rengeteg köszönet mindenkinek a támogatásért.”

Érzelmek

“Vagyok, aki vagyok. Való igaz, hogy gyakran nem mutatom ki az érzelmeimet, de ahogy mondtam, belül hatalmas örömöt érzek. Mindig is hangoztattam, hogy a bajnoki küzdelemnek nincs vége, de mostmár tényleg véget ért. Elővehetem a legszélesebb mosolyom, immár megvan rá az okunk.”

Jobbnak tartod magad edzőként, mint játékosnak?

Nem. Két teljesen eltérő szerepről van szó. Négy éve vagyok edző, játékos pedig közel 20 évig voltam. Nem lehet összehasonlítani a kettőt. Ha még sokáig folytatom edzőként, a jövőben visszatérünk rá.”

Az elnök szavai

“Boldog vagyok, mivel ő volt az az elnök, aki játékosként a klubhoz hozott engem. Mindig hálás leszek neki, amiért a világ legnagyszerűbb klubjába, a Real Madridba hozott. Neki köszönhető az is, hogy a történet tovább folytatódhat.”

A szezon legnehezebb pillanata

“A szezon legnehezebb pillanata a kényszerleállás előtti utolsó mérkőzés volt, a Betis elleni vereség. A Barcelona legyőzése után hatalmas visszaesés volt az az eredmény. Utána 2 hónapot otthon kellett töltenünk, a folytatás után pedig valami megváltozott, újult erővel tértünk vissza. Keményen edzettünk, jól felkészültünk, és sikerült 10 győzelmet aratnunk 10 mérkőzésen. A mai siker után sokkal nyugodtabb vagyok, a Betis elleni mérkőzés pedig nem foglalkoztat mostmár. ”

</>
Kiadó felület. Kattints a részletekért!
</>
Kiadó felület. Kattints a részletekért!
Teljes menetrend