Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane: Tizenegy trófea a csapat edzőjeként
2020-07-17 17:47 d.gergo realmadrid.com
Zidane: Tizenegy trófea a csapat edzőjeként Érdekességek, statisztikák

Tegnap este a Real Madrid megnyerte történelme 34. spanyol bajnoki trófeáját, Zidane számára pedig ez volt a tizenegyedik trófea, amit a csapat edzőjeként megszerzett.

A francia szakember két edzői periódusa alatt tizenegy trófeát nyert a csapattal. A Bajnokok Ligáját háromszor, míg a Klubvilágbajnokságot, a Spanyol Szuperkupát, az Európai Szuperkupát és a spanyol bajnokságot két-két alkalommal nyerte meg a csapattal. Zidane a klub történelmének második legtöbb trófeával rendelkező edzője, előtte Miguel Muñoz áll tizennégy serleggel.

A Villarreal elleni győzelemmel Zidane megszerezte második spanyol bajnoki címét, ami egyben a szezon második trófeája is, a januárban Szaúd-Arádiában megnyert Spanyol Szuperkupa serleg után.

Első edzői periódus
Minden madridista emlékszik a zsinórban három Bajnokok Ligája serlegre, melyeket az Atlético Madrid, a Juventus és a Liverpool ellen megnyert döntőkkel hozott haza a csapat Madridba. De Zidane 2017-ben bajnok lett Malagában, megnyerte a Spanyol Szuperkupát a Barcelona ellen, az Európai Szuperkupát a Manchester United és a Sevilla ellen, és a Klubvilágbajnokságot a Kashima Antlers és a Gremio ellen.

Teljes menetrend