Fejléc kép
Fórumajánló
Courtois viheti haza a Zamora-díjat!
2020-07-20 09:37 d.gergo realmadrid.com
Courtois viheti haza a Zamora-díjat! Érdekességek, statisztikák

A Real Madrid kapusa 34 mérkőzésen húsz kapott góllal zárta a spanyol bajnokság 2019/2020-as szezonját, meccsenként ezzel átlagosan kevesebb, mint 0.59 gólt kapott a belga.

Thibaut Courtois nyerte a 2019/2020-as bajnoki szezon legjobb kapusának járó Zamora-díjat, amit annak a kapusnak adnak, aki a bajnoki szezon során a legkevesebb gólt kapja csapatával. A belga hálóőr védéseivel és teljesítményével kulcsszereplője volt a bajnoki cím megszerzésének. Harmincnégy mérkőzésen mindössze húsz gólt kapott Courtois, ezzel Oblak (Atlético) és Unai Simón (Bilbao) előtt áll a legjobb kapott gól aránnyal (csupán 0.59 gól meccsenként).

A belga hálóőr tizennyolc meccset zárt kapott gól nélkül idén, most pedig csatlakozott a Real Madrid történelmének Zamora-díjasaihoz:

  • 3 Zamora: José Vicente
  • 2 Zamora-díj: Ricardo Zamora, Betancort, Buyo
  • 1 Zamora-díj: Casillas, Agustín, Miguel Ángel, Junquera, Araquistáin, Juan Alonso, Bañón és Courtois

Pályafutása
Courtois 2018 nyarán érkezett a Real Madridhoz, miután a nyári oroszországi Világbajnokság legjobb kapusa lett. Azóta hetvenhét alkalommal lépett pályára a Real Madrid mezében, megnyerve ez idő alatt a Klubvilágbajnokságot, a spanyol bajnoki serleget és a Spanyol Szuperkupát. Ez a harmadik alkalom, hogy Courtois Zamora-díjas lett, a 2012/2013 és 2013/2014-es idényben is övé lett a MARCA által alapított elismerés, akkor az Atlético Madrid színeiben.

Teljes menetrend