Fejléc kép
Fórumajánló
Nacho: 200 mérkőzés a Real Madridban
2020-07-20 09:50 d.gergo realmadrid.com
Nacho: 200 mérkőzés a Real Madridban Érdekességek, statisztikák

A Leganés elleni bajnoki meccs volt Nacho kétszázadik mérkőzése a Real Madrid mezében. Az összecsapás után Florentino Pérez elnök át is adott számára egy ilyenkor hagyományos emlékmezt is, a játékos pedig nyilatkozott is.

A Real Madrid utánpótlásának növendéke 2011 áprilisában debütált a felnőtt csapatban, azóta 143 győzelemből vette ki a részét, és tizenegy gólt szerzett a csapat színeiben. Pályafutása során összesen tizenhét trófeával lett gazdagabb a Real Madrid első számú csapatának tagjaként:

  • 4 Bajnokok Ligája
  • 4 Klubvilágbajnokság
  • 3 Európai Szuperkupa
  • 3 Spanyol Szuperkupa
  • 2 LaLiga
  • 1 Copa del Rey

Meccs utáni gondolatok
“Arról álmodoztam kicsiként, hogy egy mérkőzést lejátszhassak ebben a csapatban, most pedig túl vagyok a kétszázon. Mindig is álmom volt a Real Madridban játszani, és minden meccset úgy élek át, mintha az első volna. Nagyon különleges dolog a csapatkapitányi karszalagot is viselni. Úgy érzem, hogy ide tartozom. A Castilla-ban csapatkapitány voltam, és az első csapatban is már párszor, és ennek nagyon örülök”.

A bajnoki cím
“Örülünk neki, hogy sikerült megnyernünk. Nagyon vártuk már ezt, és a karantén után fantasztikus munkát végzett a csapat. Tudtuk, hogy a mai meccs kemény lesz. Meg kellett dolgoznunk a bajnoki címért, de sikerrel jártunk. A karantén után volt egy sérülésem, szóval boldog vagyok, hogy újra játszhatok. Különleges nap ez számomra”.

“Most pihennünk kell, és fel kell töltődnünk. A csapat lenyűgöző intenzitást mutatott, háromnaponta kellett játszanunk. Most ki kell pihennünk ezt a hajrát, és erőt kell gyűjtenünk a Manchester City elleni mérkőzésre. Bízunk a csapatunkban, jól dolgozunk és jó formában fogunk arra a meccsre érkezni”.

Nacho statisztikái
Nacho kétszáz mérkőzése négy különböző tornából jött össze: spanyol bajnokság (134), Bajnokok Ligája (33), Copa del Rey (30), Klubvilágbajnokság (3). A legtöbb mérkőzést a 2017/2018-as szezonban játszotta a csapattal, akkor negyvenkét alkalommal volt bevetve. A legtöbbször a Sevilla ellen játszott (10 meccs), és a legtöbbször a Getafe ellen győzött (8 győzelem) – írja a Realmadrid.com.

Teljes menetrend