Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-08-04 14:40 e.gergo realmadrid.com
Hivatalos közlemény: Iker Casillas (+VIDEÓ) Egyéb hírekHistória

Iker Casillas a mai napon hivatalos közleményben tudatta a világgal, hogy végleg szögre akasztja a kesztyűt, és visszavonul a profi labdarúgás világából. A Real Madrid erre válaszul adott ki hivatalos közleményt:

Iker Casillas

Lo importante es el camino que recorres y la gente que te acompaña, no el destino al que te lleva, porque eso con trabajo y esfuerzo, llega solo y creo que puedo decir, sin dudar, que ha sido el camino y el destino soñado #Grac1as pic.twitter.com/xb8ucs9REh

„Iker Casillas bejelentette, hogy visszavonul a profi labdarúgásból, a Real Madrid pedig szeretné ezúton is kifejezni elismerését, rajongását és szeretetét a klub és a labdarúgás történelmének egyik legnagyobb legendája felé.”

„A Real Madrid és a spanyol labdarúgás történelmének legjobb kapusa kilenc éves korában csatlakozott hozzánk. Itt formálódott, és 25 éven át szolgálta a Real Madrid címerét, és ez idő közben minden idők egyik legemblematikusabb kapitányává nőve ki magát. Iker Casillas elnyerte a madridizmus szeretetét, és a Real Madrid által képviselt értékek szimbóluma lett.”

„Ma, klubunk 118 éves történelmének egyik legfontosabb labdarúgója bejelentette visszavonulását. Egy játékos akik szeretünk, és akit csodálunk, egy kapus, aki a pályán és azon kívül tanúsított munkájával és kivételes magatartásával tovább növelte a Real Madrid örökségét.”

„A Real Madrid első csapatában 725 mérkőzést játszott az itt töltött tizenhat szezonja során, és tizenkilenc trófeát nyert a csapattal: három Bajnokok Ligája, három Klubvilágbajnokság, két Európai Szuperkupa, öt spanyol bajnokság, két Copa del Rey és négy Spanyol Szuperkupa van a vitrinjében. Portugáliában a Porto csapatával kétszer nyerte meg a portugál bajnokságot, egyszer a Portugál Kupát és egyszer a Szuperkupát. A spanyol válogatott színeiben 167 alkalommal lépett pályára, ez idő alatt megnyerve egyszer a Világbajnokságot, kétszer az Európa-bajnokságot és egyszer az U20-as Világbajnokságot”.

„Iker Casillas ötször került be a FIFA FIFPro World XI álomcsapatba, és az IFFHS ötször szavazta meg őt a világ legjobb kapusának. Lenyűgöző sportpályafutásárt egyéni kitüntetésekben is részesült.”

„Iker Casillas a Real Madrid szívében van, és ott is lesz örökké. A Real Madrid szeretné kifejezni szeretetét mind Iker Casillas, mind pedig családja felé.”

Ha a feltöltő ezt elérhetővé tette, a HD felbontásért kattints a videó beállításaira.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend