2020-08-04 09:47 d.gergo realmadrid.com
Varane: “Kemény meccs vár ránk egy jó csapat ellen” Bajnokok LigájaNyilatkozatok

Raphael Varane a közelgő Manchester City elleni összecsapás (augusztus 7, 21:00) előtt nyilatkozott az UEFA-nak.

A bajnoki győzelmi széria önbizalmat adott
“Más lesz ez a meccs, mert zárt kapuk mögött játsszuk majd. Mindig nyerni akarunk, mert mi vagyunk a Real Madrid. Sok bajnoki meccset nyertünk zsinórban, és ez nagy önbizalmat adott nekünk. Mindig a győzelemért lépünk pályára, az ehhez szükséges elkötelezettséggel. Kemény meccs lesz egy jó csapat ellen. Készen állunk majd rá, és minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni azért, hogy a győzelemért harcolhassunk, ahogyan mindig is tesszük ebben a sorozatban. Erre összpontosítunk mindannyian”.

Tapasztalat
“Tisztában vagyunk vele, hogy milyen kiváló munkát végeztünk az elmúlt néhány évben, nem gyakori az ilyesmi. Emlékszünk azokra a napokra, és keményen dolgozunk azért, hogy ebből a tapasztalatból tovább tudjunk vinni valamit. Tudjuk, hogy az ilyen meccseken az apróságok dönthetnek”.

A csapat vérében van a sikervágy
“Sok tapasztalatunk van ezeken a nagy meccseken, szóval magabiztosak vagyunk. Ugyanolyan elkötelezettek vagyunk, mint korábban. Az a célunk, hogy nyerjünk, ez pedig részben a klub DNS-ének köszönhető. Mindig igyekszünk továbblépni a múlton és nyerni”.

Zidane szerepe a fejlődésében
“Zidane magabiztosságot és nyugalmat sugároz. Ez fontos, mert megmutatja, hogy az edző kiáll mellettem, és tanácsokkal is ellát. Arra ösztökélt, hogy vállaljak kockázatot, játsszak kicsit feljebb, hogy több passzt tudjak adni, és hogy ezzel támadóbb játékhoz segíthessem a csapatot”.

Benzema
“Élete legjobb formájában van. Nem lepnek meg az adottságai senkit, mindenki tudja, hogy milyen játékos ő. Nagyon magabiztos, és a legjobb játékosok közé tartozik. Ő a vezérünk a támadásokban, és sokat ad a csapatnak, nem csak a gólokról szól a játéka. A mozgása és az adottságai lehetővé teszik a csapatnak, hogy támadásokat építsünk fel. Összpontosul benne a tapasztalat, az adottságok és az erőnlét. Sok gólpasszt ad, és sok helyzetet alakít ki. Nagyon összetett kilences”.

A 34. bajnoki cím
“Más körülmények között készültünk, mint amihez hozzá voltunk szokva. Nagyon rendezetten kellett dolgoznunk azért, hogy erőnlétileg rendben legyünk és készen álljunk arra, hogy háromnaponta meccsünk van. Ez volt a mentalitásunk a bajnokságban. Nem volt könnyű ezzel a kényszerszünettel, de sikerült alkalmazkodnunk a helyzethez, és zsinórban jöttek a győzelmek. Hatalmas erőfeszítés volt ez az egész csapattól, és boldogak vagyunk, amiért meg tudtuk nyerni a bajnokságot”.

Személyes fejlődés
“Összetettebb játékos vagyok, mint amilyen voltam mikor ide érkeztem. Minden szezonban próbálok javítani a gyengeségeimen, és dolgozni az erősségeimen. Igyekszem jobb lenni a pályán, az egy-az-egy elleni párharcokban, és a taktikában is. Mindig próbálok jobbá válni, és szerintem fejlődtem az utóbbi kilenc év alatt. Érettebb vagyok, mint korábban voltam”.

Teljes menetrend