2020-09-01 11:25 d.gergo laliga.esrealmadrid.com
Elkészült a 2020/2021-es bajnoki szezon sorsolása Spanyol Bajnokság

A Real Madrid szeptember huszadikán kezdi a bajnoki szezont a Real Sociedad ellen.

A Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) tegnap este kisorsolta a 2020/2021-es spanyol bajnokság fordulóinak párosításait és kihirdették a meccsnapok ütemezéseit is. A bajnokság címvédője és a Getafe az európai porondon való szereplésük miatt “kihagyják” az első fordulót, így a blancók a második játéknapon csatlakoznak majd a tornához, a Getafe elleni első fordulós összecsapást pedig egyelőre nem kihirdetett, későbbi dátumon fogják megrendezni, 2021 februárjában vagy márciusában – számol be a Real Madrid hivatalos weboldala.

A bajnoki naptár mindkét köre külön lett sorsolva, így az odavágó mérkőzések sorrendje nem egyezik meg a visszavágók sorrendjével. A Real Madrid a Barcelona ellen először a hetedik fordulóban játszik 2020. októberében Barcelonában, a madridi visszavágót pedig a 30. fordulóban rendezik majd. Hivatalosak lettek a madridi derbik hétvégéi is, a Real Madrid hazai pályán a 13. fordulóban fogadja a városi rivális Atlético Madrid csapatát, míg a visszavágó a 26. fordulóban lesz idegenben.

A Real Madrid az utolsó fordulóban otthon játszik majd, a május végén rendezett hétvégi meccsen a Villarreal csapatát fogadja majd a Királyi Gárda.

A Real Madrid mérkőzéseit már feltöltöttük saját versenynaptárunkba is, forrásunk a Real Madrid hivatalos weboldala és a La Liga hivatalos weboldala volt. A mérkőzésnaptárat ide kattintva találjátok meg, havi bontásban.

Az utazást tervezők figyelmébe ajánljuk, hogy egyelőre nincsen hivatalos információ arról, hogy a spanyol labdarúgó szövetség meg akarja-e nyitni a stadionokat a nézők előtt, és ha igen, akkor mikor, illetve az sem ismert, hogy a COVID-19 esetleges újabb hulláma hogyan befolyásolja a határok megnyitását a következő hónapokban. Utazás tervezése előtt mindenképp tájékozódjatok a hivatalos szerveknél és a hatóságoknál, és a mérkőzések dátumait ellenőrizzétek a hivatalos forrásokon keresztül is.

Teljes menetrend