Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane: “Mikor visszavonulok, elmondhatom, hogy edzettem Toni Kroost”
2020-09-02 09:08 ___Samy___ as.com
Zidane: “Mikor visszavonulok, elmondhatom, hogy edzettem Toni Kroost” Egyéb hírek

Zinedine Zidane szerint Toni Kroos a valaha volt egyik legjobb középpályásként kerül be a futballtörténelembe. A francia edző számára igazán nagy megtiszteltetés, hogy edzheti őt.

Kroos 2014-ben csatlakozott a Real Madridoz a Bayern Münchenből, és azóta két bajnoki címhez és három Bajnokok Ligája trófeához segítette a csapatot. Zidane 2016 óta dolgozik együtt a német középpályással, és a francia legenda szerint nem kérdés, hogy Kroos a nagy középpályások egyike lesz.

“Látványos játékosként fognak rá emlékezni, posztján a világ egyik legjobbjaként. Mikor megérkeztem, nos, képzelhetik, nagyon örültem, hogy az edzője lehetek.”

“Mikor visszavonulok, elmondhatom, hogy edzettem Cristianót, Garethet, Modricot és Ramost, de azt is el fogom mondani, hogy edzettem Toni Kroost is.”

“Lenyűgöző látni minden nap edzeni. Hogy milyen profi. Róla beszélni valami egészen rendkívüli.”

Kroos legnagyobb fegyvere Zidane szerint a türelme és a higgadtsága. Mindemellett pedig egy olyan játékos, aki példát mutat másoknak.

“Olyan jó játékos, hogy a hatos és a tízes poszton is képes játszani. Odateszed, és ő alkalmazkodik. Legnagyobb erénye a nyugalom és a higgadtság.”

“Egyáltalán nem ideges, ugyanannyira szeret távolról kapura lőni, mint visszapasszolni. Lenyűgöző számomra az a könnyedség, ahogy mindkét lábával játszik. Könnyen azt gondolhatjátok, hogy ő egy bal lábas játékos.”

“Toni egy nagyon csendes, kimért srác. Viszont ha beszél, az mindenkihez szól: az edzőkhöz, a vezetőkhöz, a csapattársakhoz. Nem vesz vissza. Sok olyan beszélgetést éltem már meg, amelyekben a részvétele kulcsfontosságú volt.”

Teljes menetrend