Fejléc kép
Fórumajánló
A Real Madrid 320.000 eurós többlettel zárta a 2019/20-as idényt
2020-09-14 10:01 ___Samy___ marca.com
A Real Madrid 320.000 eurós többlettel zárta a 2019/20-as idényt Egyéb hírek

A Real Madrid a tavalyi idényt 320 ezer eurós haszonnal zárta, amely jól mutatja, hogy a klub tökéletesen alkalmazkodott a koronavírus okozta nehéz körülményekhez.

A futballt, azon belül is a nagy klubok pénzügyeit nagyban befolyásolta a szurkolók hiánya. Florentino Perez és José Angel Sánchez emiatt komoly változtatást eszközölt, például a futballcsapat és a kosárlabdacsapat játékosainak fizetéseit 10%-al csökkentették. A játékosok bónuszait szintén eltörölték, így hiába nyert bajnokságot a Real Madrid, a keret tagjai nem kaptak ezért semmilyen pénzügyi juttatást.

A klub úgy kalkulált, hogy a világjárvány megjelenése óta a klub körülbelül 172 millió eurós veszteséget könyvelhet el. Ez még tovább emelkedhet, hogy ha a későbbiekben sem látogathatják a szurkolók a mérkőzéseket. Így ezzel a veszteség már elérheti a 650 millió eurót is.

A következő idényben a játékosoknak meg kell húzniuk a nadrágszíjakat, de abban egyetértés van, hogy a körülményeket figyelembe véve sem lesz gond a szerződésekkel, illetve a fizetésekkel.

A klub vezetősége megálljt parancsolt az olyan üzletek létrejöttéhez, mint Camavinga, Havertz vagy Haaland leigazolása, hiszen előbb el kell adniuk ahhoz, hogy igazolni tudjanak. A klub csak akkor igazol új játékost, ha jelentős összeg folyik be az eladásokból.

Teljes menetrend