Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-09-19 16:34 e.gergo realmadrid.com
Zidane: „Nehéz helyszínen játszunk majd, de készen állunk” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 2. forduló 2020 SZEP 20 (vasárnap) 21:00 Estadio Municipal de Anoeta 0-0

A Real Madrid vasárnap este kilenctől a Real Sociedad ellen játszik majd, a csapat az első fordulóból halasztás miatt kimaradt, így Zidane csapata a második játéknapon csatlakozik a pontvadászat küzdelmeibe. Zidane mérkőzés előtti sajtótájékoztatója:

A játékosok már nagyon várják a visszatérést
„A csapat nagyon felkészült. Elég időnk volt arra, hogy készen álljunk a bajnokságra, és nagyon várjuk már a visszatérést. A játékosok már nagyon várják, hogy ismét bajnoki meccseket játszhassanak. Ma befejeztük az első meccsünket megelőző utolsó edzésünket, holnap pedig már játszunk is. Boldogsággal tölt el minket, hogy ismét játszhatunk. Jól ismerjük a jelenlegi helyzetet, és szerencsések vagyunk, amiért itt lehetünk és újra focizhatunk.”

Nehéz helyszín
„A Real Sociedad egy nagyon jó csapat. Minden szezonban bizonyítják, hogy kemény ellenfelek. Nagyon jó focit játszanak, folyamatosan futnak és mindig arra törekednek, hogy fejlődjenek. Nehéz helyszínen játszunk majd, de készen állunk és örülünk, hogy nekünk is elkezdődik a bajnokság. Jó első meccs lesz a szezon indítására.”

Bajnoki versenyfutás
„A bajnoki cím megszerzéséért fogunk dolgozni. Minden évben tudjuk, hogy mi a tét, ez idén sem változott. Az első naptól kezdve tudjuk, hogy a lehető legjobbat kell kihoznunk magunkból. Ha az edzéseken jól dolgozunk, és csapatként játszunk mint tavaly a karantén után, akkor lesz esélyünk arra, hogy trófeákat nyerjünk. Tudjuk, hogy milyen kemény a spanyol bajnokság, és a játékosok mindig azért dolgoznak, hogy versenyben lehessenek. Évről-évre nehezebb a bajnokság, mert a csapatok erősödnek. Készen kell állnunk erre.”

A csapat
„Nem sok változás van a keretben, ez a csapat különleges és sokat elért már. Minden játékos számára kihívás a spanyol bajnokság, és hogy az egész szezonon át versenyezni kell. Ugyanazt kell elérnünk, amit az előző szezonban. Sok ember számára nagyon kemény most az élet, rájuk kell most gondulnunk. Pénzügyileg is megvisel sok embert a jelenlegi helyzet, mi szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy újra játszhatunk. Alkalmazkodnunk kell a helyzethez, és számítanunk kell változásokra menet közben is. Meg akarjuk megvédeni a bajnoki címünket, és hosszú lesz a szezon.”

Átigazolások
„Október negyedikéig bármi megtörténhet. Nem mondhatok többet a témában. Az a fontos, hogy az edzéseken jól megy a munka, a játékosok pedig elkötelezettek, engem pedig csak ez foglalkoztat. A helyzet változhat az átigazolási időszak végéig.”

Hazard
„Egyre jobban van, az a legfontosabb, hogy ő hogyan érzi magát. Száz százalékos állapotban van. Új szezon kezdődik, és most 100, vagy 120 százalékon kell pörögnie. Azon fogunk dolgozni, hogy a játékosok készen álljanak a bevetésre.”

Odegaard
„Érzett egy kis fájdalmat, de szerintem rendben lesz. Itt van velünk, és a szerepe a csapatban ugyanolyan lesz, mint a többieké. Tudom, hogy a legjobb játékosok állnak a rendelkezésemre, ez mindig is így volt itt a klub történelme során. Az a fontos, hogy a játékosok felkészültek legyenek, és szerintem Martin készen áll, ahogyan a többiek is. Minőségi játékos, és sokat nyújthat a csapatnak. Csak a legjobb játékosok játszhatnak a Real Madridban.”

„Martin fejlődése csodálatos, szezonról-szezonra javul a játéka. Nagyszerű szezonja volt a Real Sociedadban, összetettebb játékossá vált és számítani fogunk rá. A személyében egy újabb fontos játékossal bővült a csapatunk. Mindenki kap majd lehetőséget, hogy kihozhassák magukból a legjobbat.”

Asensio
„Ami a sérülését illeti, már jobban van. Az edzéseken jól dolgozik, és bár egyelőre még egyedül dolgozik, jó úton halad a visszatéréshez. Volt egy kis ijedtség, mikor a válogatottal volt, de már sokkal jobban van. Mint mindig, most is igyekszünk óvatosak lenni, és inkább lassabban haladni. Mikor már teljesen készen áll, csatlakozni fog hozzánk.”

Rodrygo
„Az első csapat keretében van, és gratulálnunk kell neki, amiért a felnőtt válogatottba is behívták.”

Bale távozása
„Nem olyan egyszerű a helyzete, de folynak a tárgyalások, ő pedig Londonban van. Soha nem volt problémám vele. Tisztában vagyok vele, hogy mit tett le az asztalra ebben a klubban, és ezt senki nem is veheti el tőle. Csak annyit mondhatok, hogy még nem írt alá semmit, nincsen borítékolva az átigazolása, és hogy nekem semmi bajom nincs vele, bármennyire is éheznek ilyen konfliktusra az emberek. Senki nem kérdőjelezheti meg amit elért itt. Ha máshol folytatja, akkor csak annyit tehetek, hogy a legjobbakat kívánom neki. Együtt dolgozunk ezeken az ügyökön a klubbal és a játékosokkal, és a nap végén az számít, hogy a játékos hogyan dönt. Soha nem volt vele problémám, és soha nem is okozott bajt. Ha nem róla van szó, akkor a sajtó talál majd valaki mást, akit elő lehet venni folyamatosan. Az a legfontosabb, hogy a játékosok odategyék magukat.”

Bale bizonyított Madridban
„Nem beszéltem vele még. Kiválóan teljesített a csapatban, nagy sikereket ért el, ezt kár is lenne vitatni. Sok serleget nyert a Real Madriddal. Minden játékos tudja, hogy mire vállalkozik, mikor ehhez a csapathoz igazol, és szerintem Bale bizonyított is itt. Meglátjuk majd, mi fog történni. Tudjuk, hogy ő egy jó játékos, és tudjuk azt is, hogy mit tett le az asztalra itt az elmúlt hét évben. Az is fontos, hogy a játékos maga mit akar, de ebbe nem megyek bele. Csodálatosan teljesített eddig nálunk. Mindenkinek lehet vélemémye. Gareth még mindig a mi játékosunk, nem született egyezség a jövőjét illetően. Nem is fogok többet beszélni erről, mert nincs értelme.”

Reguilón
„Ha már szóba hoztátok, szeretném megragadni az alkalmat, hogy gratuláljak neki az előző szezonja miatt. A Real Madrid játékosa marad. Minden posztra van két játékosunk, a baj akkor kezdődik, ha már három-négy is lenne. A legjobbakat kívánom neki, mert jó szezonja volt a Sevillában, és megérdemli a lehetőséget a fejlődésre a Tottenham-ben.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend