Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane: “Három fontos pontot szereztünk egy nehéz helyszínen”
2020-09-27 08:39 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Három fontos pontot szereztünk egy nehéz helyszínen” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 3. forduló 2020 SZE 26 (szombat) 21:00 Estadio Benito Villamarín 2-3

A Real Madrid megszerezte idei első spanyol bajnoki győzelmét, a Betis elleni siker után Zidane így értékelte az este történéseit:

“Nagyon bonyolult és nehéz meccs volt ez a végén. Három fontos pontot szereztünk egy nehéz helyszínen, egy olyan csapat ellen akik az első két meccsüket megnyerték idén. Boldogok vagyunk. Tudjuk, hogy hosszú még az út előttünk, és hogy még tudunk – és fogunk – fejlődni.”

“Az első tizenöt-húsz percben nagyon jól kezdtünk. Aztán a gól után visszavettünk kicsit… Jobbak vagyunk, amikor keressük elől a lehetőségeket. Gyorsan kaptunk két gólt, de a második félidőben mi voltunk a jobbak. A játékosok a végsőkig hittek a győzelemben, ezért is sikerült nyernünk.”

Fordítás
“Ez is fontos dolog. Mikor vesztésre állsz, nehéz változtatni a meccs dinamikáján, de nekünk most sikerült. Nagyon fontos, hogy időnként ilyenre is képesek legyünk. Sok helyzetünk volt ma, és háromból gól is lett, de többet is lőhettünk volna. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, remekül dolgoznak. Így kell folytatnunk.”

A bíró szerepe
“A játékvezető azért van ott, hogy mérlegelje a szituációkat, az övé a végső döntés. Soha nem kavarodok bele ebbe a témába, és ez ma sem lesz másképp. Az a legfontosabb számunkra, hogy milyen meccset tudtunk játszani ezen a nehéz helyszínen. Örülhetünk az elvégezett munkának, és annak, hogy sikerült megszereznünk mind a három pontot. Ez a legfontosabb.”

Courtois teljesítménye
“Ahogy mostanában sokszor, úgy most is döntő fontosságú volt Courtois a pályán. A Real Sociedadnak is voltak nagy helyzetei, amit védenie kellett, és ezt ma is megismételte. Tudjuk, hogy mire képes, és elégedett vagyok a teljesítményével és azzal, ahogyan hátulról irányít.”

Jovic a kezdőben
“Azt próbáltam elérni, hogy egy másfajta felállásban játsszunk az ellenfél térfelén. Tudunk mindenféle felállásban játszani, ezek közül az egyik az, amikor két csatárral állunk fel. Boldogok lehetünk a mérkőzéssel, mert sikerült megszereznünk a győzelmet.”

Új igazolások
“Beszéltünk erről már korábban. Boldog vagyok a jelenlegi kerettel. Vagyunk akik vagyunk, és megpróbálunk sikeres szezont elérni.”

Teljes menetrend