Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-09-29 18:16 e.gergo realmadrid.com
Zidane: „Már így is elég jó a keret, minek új játékosokat hozni?” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 4. forduló 2020 SZEP 30 (szerda) 21:30 Estadio Alfredo Di Stéfano 1-0

A spanyol bajnokság negyedik fordulójában a Real Madrid a Real Valladolid csapatát fogadja holnap este 21:30-as kezdéssel. A mérkőzés előtt Zidane megtartotta ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóját is:

A Valladolid okozhat gondokat
„Folytatnunk kell az eddigi munkát. Tudjuk, hogy ezek nehéz meccsek, nehéz ellenfelekkel nézünk szembe. Olyan csapat ellen játszunk most, akik hazai pályán és idegenben is problémát tudnak okozni nekünk. Az első perctől kezdve az utolsóig jól kell játszanunk. Ugyanolyan motiváltan és elkötelezetten kell dolgoznunk, ahogyan tavaly is tettük. Hazai pályán játszunk most, és szeretnénk megnyerni a meccset”.

Motivált a csapat
„Sok lehetőségünk van a csapat összeállításánál. Motivált keretem van, akik mindig nyerni akarnak. Tudjuk, hogy muszáj fejlődnünk, és hogy tudunk is még hova fejlődni, ez is a célunk. Ezen dolgozunk az edzéseken. Nyugodtnak kell maradnunk a csapaton belül. Ami a külvilágot illeti, az már egészen más tészta”.

Top formában van a csapat?
„Ez egy jó kérdés. Volt három hetünk a szezon előtt dolgozni, meccsünk nem is nagyon volt. Magabiztosnak kell lennünk. Nem furcsa a szezon, hanem olyan, amilyen. Készen kell állnunk”.

VAR kritika
„Nem fogok erről beszélni. Mindenkinek lehet véleménye erről. Nekünk az jár a fejünkben, hogy mi a dolgunk a pályán, mert bármi megtörténhet a meccseken. A dolgok soha nem változnak, mi csak annyit tehetünk, hogy a saját munkánkra összpontosítunk. A játékosaim is ugyanezt akarják, és a meccsre összpontosítunk, a többi felett pedig nincs kontrollunk. Nem vagyok mérges. Mindenkinek lehet véleménye”.

Két csatár a pályán
„Az a legfontosabb, hogy a csapat egyensúlyban legyen. Nem a felállás számít. A végén a csapat motivációján múlik minden, akkor is amikor nálunk van a labda, és akkor is amikor nem. Sok dolgon tudunk változtatni a pályán, mert sok lehetőség van a keretben, én pedig azért vagyok itt, hogy ezeket ki is tudjuk aknázni. Minden változót figyelembe kell venni. A játékosok jól dolgoznak az edzéseken, engem pedig csak ez foglalkoztat. Holnap meccsünk lesz, és mindenki erre összpontosít”.

Jobb a keret, mint tavaly volt?
„Ez mindig így van. Számomra ez mindig a legjobb keret lesz, bármi is történjen, a legjobbak játszanak itt. A Real Madrid mindig is ilyen csapat volt. Az átigazolási időszak október ötödikéig nyitva van, de nagyon boldog vagyok a mostani kerettel. Már így is elég jó a keret, minek új játékosokat hozni? Már így is nehéz összeállítanom a csapatot a meccsre, mert mindenki jó és nem tudok mindenkit a pályára küldeni. Boldog vagyok a kerettel, tényleg”.

Vinicius és Rodrygo játékpercei
„Megnevettetnek ezek a kérdések. Ez a Real Madrid, azt tudjátok, ugye? Könnyű véleményt formálni, de én dolgozok minden nap a játékosokkal. Mindenkire szükségem lesz a keretből, és mindig lesznek olyan játékosok, akik több percet kapnak, és olyanok, akik kevesebbet”.

„Minden meccset és minden trófeát meg akarok nyerni. A játékosoknak készen kell állniuk, és nem segít semmit az, ami a csapaton kívül zajlik. Huszonöt játékos van a keretben, és ebből kell kiválasztani tizenegyet. Mindenki stabil játéklehetőséget szeretne, mindenki többször akar pályán lenni, Vini is azért dolgozik, hogy ott lehessen minden meccsen. Aztán az edzőn múlik, hogy kiválassza a csapatot. Elégedett vagyok Vinivel. Arra kell összpontosítanunk, hogy jól menjen a felkészülés”.

Hazard
„Nagyon közel van a visszatéréshez. A csapattal dolgozik már az edzéseken, de még nem edzett olyan sokat. Rendszeresen a többiekkel dolgozik már, és jól érzi magát. Meglátjuk majd, hogy hogyan haladunk előre vele kapcsolatban. Játszani akar ő is, de nem akar kapkodni ő sem, és ez a legfontosabb, mert nagyon hosszú a szezon”.

Varane
„Nem gondolom, hogy valaha is elvesztettük volna őt. A City ellen volt pár hibája, de én vagyok az edzője, és emlékszem rá, hogy milyen szezont hozott amúgy le. Nagyon jól reagált a helyzetre, és ez megmutatja, hogy milyen nagyszerű játékos is ő. Nem egyszerű ebben a csapatban játszani. Nem érdekel minket, hogy mit beszélnek az emberek. Mindig lesz verseny a csapaton belül. Értékelem az eltökéltséget és a motivációt”.

Mayoral vagy Jovic?
„Erre a kérdésre nem fogok válaszolni. Mindannyian itt vagyunk és dolgozunk, és meglátjuk majd, hogy mi lesz. Minden játékosra szükségem lesz, aki bevethető. Meglátjuk majd, hogy lesznek-e változások a keretben”.

Egy hosszú szezon kezdete
„Tudjuk, hogy hosszú a bajnokság, de olyan csapatom van, ahol minden játékos jól akar teljesíteni és nyerni szeretne. Nem egyszerű, mert háromnaponta bizonyítanunk kell, és olyan csapatok ellen kell pályára lépni, akik ezer fordulattal pörögnek. Nehéz, de szeretünk motivált csapatok ellen játszani. Nem könnyű háromnaponta meccseket játszani, de szeretjük. Örülünk minden meccsnek, amin pályán lehetünk, és a játékosok is mind motiváltak. Lesznek rossz pillanataink a szezon során, ez biztos. De ez természetes része egy labdarúgó pályafutásának, és el kell fogadnunk, hogy időről-időre nehéz dolgunk lesz majd a pályán. Ez a foci szépsége is”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend