Fejléc kép
Fórumajánló
A Vinicius hullámvasút
2020-09-30 09:59 ___Samy___ marca.com
A Vinicius hullámvasút Egyéb hírek

Vinicius Jr. az első bajnoki mérkőzésen a Real Sociedad ellen majdnem egész végig a pályán volt. Ezzel szemben a Betis ellen egyetlen percet sem kapott, és Zidane irányítása alatt ez a tendencia számára.

Hiába az új idény, úgy néz ki Vincius számára egy újabb hullámvasút veszi kezdetét. A brazil szélső gyakorlatilag 2019 eleje óta szerepel az első csapat terveiben, de Zidane visszatérése óta gyakran eltűnik a pályáról vagy a meccskeretből is.

Habár a klub és szurkolók is nagy bizalommal vannak a 20 éves játékos felé, Zidane és a stáb tagjairól már nem mondható el ugyanez.

A 2019/20-as idény bár tiszta lappal indult, az első bajnoki mérkőzést követően a francia mester mégis úgy döntött, hogy James Rodrígueznek ad több lehetőséget a következő fordulókban. Vinicius Jr. az Osasuna ellen aztán ismét a kezdőben kapott szerepet, melyen győztes gólt is szerzett, de mindhiába.

Zidane gyakorlatilag átnézett rajta októberben és novemberben; öt meccskeretből maradt ki, és háromszor ülte végig a mérkőzést a kispadon. 2019. december 12-én egyetlen percet sem töltött a pályán az El Clásicón, majd ismét kezdte beverekedni magát a csapatba a járvány kitörése előtt. A következő Clásicón már például a pályán volt és pazar teljesítményt nyújtott.

A pandémia után viszont Marco Asensio, Eden Hazard és Rodrygo is elé került a rangsorban, és Vinicius ismét a háttérbe szorult. Ami talán a legrosszabb volt számára ezt követően, hogy a Manchester City elleni BL összecsapáson szintén nem kapott egy percet sem, és kénytelen volt végig a kispadon ülni.

A Real Betis elleni találkozó alapján nem túlzás azt kijelenteni, hogy Vinicius Jr. ugyanott tart, mint 18 hónappal ezelőtt. Nem kap folyamatos játéklehetőséget és a hullámvasút tovább folytatódik a 2020/21-es idényben is.

Teljes menetrend