Fejléc kép
Fórumajánló
Mariano + 20 millió euró Aouar ára
2020-10-06 13:05 ___Samy___ as.com
Mariano + 20 millió euró Aouar ára Átigazolási hírek

A szombati, mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Zinedine Zidane a Lyon középpályását, Houssem Aouart méltatta. A francia szakember szerint a játékos fog még a Real Madridban játszani.

Zidane így válaszolt az újságírók kérdéseire, aki Aouar átigazolása felől kérdezősködtek.

“Fogalmam sincs milyen információitok vannak. Nem kételkedem benne, mert ő egy nagyszerű játékos. Talán egy nap a Real Madridban is játszani fog, de ma csak azokra a játékosokra koncentrálok, akik a csapatban vannak. Október 5-től ezek a jellegű kérdések meg fognak szűnni.”

Az L’Equipe még múlthét pénteken szivárogtatott ki egy hírt, mely szerint Zidane érdeklődik Aouar iránt, aki 41 meccsen 9 találatot jegyzett az elmúlt idényben. A francia forrás még azt is elmondta, hogy Zidane már maga is beszélt a játékossal egy esetleges jövőbeni transzfer kapcsán.

Mivel negyedikéig nem történt meg az átigazolás, ezért minden bizonnyal az ő érkezése is 2021-ig várat magára. Az AS pedig úgy tudja, hogy a Lyon fontolgatja a játékos eladását, ha a Real Madrid felajánlja érte Marianót és még 20 millió eurót. A csatárnak nem lenne ismeretlen a közeg, hiszen három évvel ezelőtt a Lyonban szerepelt, ahol 21 gólig jutott. A Transfermarkt becslése szerint Aouar piaci értéke 49,5 millió euró, így a fentebb leírt cserealap még jutányos is a Real Madridra nézve. Így még Mariano is jól járna, hiszen Zidane mester terveiben ezúttal sem szerepel.

A 22 éves Aouar már bemutatkozott a francia válogatottban is, és olyan kérők állnak sorban érte a Real Madrid mellett, mint az Arsenal, a PSG vagy a Manchester City. Érdekességképpen még meg kell említeni, hogy Zidane eddig nyilvánosan csak Mbappét, Pogbát és Aouart dicsérte. Így tehát nem lehetnek alaptalanok a hírek.

Teljes menetrend