2020-10-09 11:40 ___Samy___ marca.com
Benzema: “Mindig is felnéztem Ronaldóra” Nyilatkozatok

Karim Benzema elmondása szerint nem lenne most itt, nem jutott volna el idáig, ha nincs a Fenomén.

“Ronaldo a példaképem már fiatalkorom óta. Miatta kezdtem el futballt nézni. Figyeltem a mozdulatait és próbáltam leutánozni, de senki nincs olyan, mint ő volt. Felnézek rá.”

“Egy néhány játékosnak megvan a sebessége, de ugyanakkor az a labdakezelés és technikai tudás nincs. Az emberek azt hiszik, hogy csak gólt lőni tudott, de bármit megcsinált. A csatároknak sok minden tudniuk kell, nem csak gólt szerezni, és erre ő a tökéletes példa. Sokat tanultam tőle és Zinedine Zidane-tól.”

Ezután Benzema beszélt a 2009-es érkezéséről és a beilleszkedés folyamatáról is.

“Nagyon örültem az átigazolásnak, de mentálisan nem voltam felkészülve mindarra, ami ezzel jár. A csapat, az emberek, a nyomás…a Lyonnál mindezektől megvédett az elnök.”

“Ez egy olyan klub, amelyik sok címet nyert és mindig sztár játékosaik voltak. Nagyon nehéz volt, különös tekintettel arra, hogy egyedül voltam és nem beszéltem spanyolul. Az első év nagyon nehéz volt és a pályán kívüli érzéseid rányomják a bélyeget a teljesítményedre.

“Nagyon fiatal voltam és nem ismertem a klub működését. Azt hittem, hogy csak odamegyek és játszom. A végén elveszettnek éreztem magam.”

Ezt követően Benzema elkezdte fontolgatni a távozás lehetőségét, de Florentino Perez látogatása mindent felülírt.

“Eljött a házamhoz. Soha nem gondoltam volna, hogy ilyesmit csinál. Mikor megláttam őt ott, az összes többi klubot elfelejtettem. A szavamat adtam neki.”

Benzema kapcsolata Cristiano Ronaldóval kulcsfigurája volt a Blancók sikerkorszakának, zsinórban három Bajnokok Ligája győzelmet szereztek. Majd elmondta, hogy ezért milyen áldozatokat kellett hoznia.

“Ő [Cristiano] volt a gólfelelős, nekem pedig meg kellett változtatnom a játékmódomat és félre kellett tennem a gólszerzési vágyamat.”

Benzema az itt eltöltött 11 év alatt feljebb lépett a ranglétrán, hiszen már a csapat harmadik számú kapitánya, és példaképe irányítása alatt nélkülözhetetlen játékossá vált.

“Zidane mióta edző és Ancelotti segédedzője volt, azóta sokat segített nekem a pályán és azon kívül is. Nyugalmat áraszt, nem üvöltözik ha gólt lövünk, de akkor sem ha kapunk.”

Végül pedig a francia válogatottról is mondott egy néhány szót.

“Szerintem bármelyik játékos szeretne játszani hazája válogatottjában. Soha nem adtak magyarázatot. Szerintem ez fentebbről jön. A jó dolog viszont, hogy így a klubcsapatomra koncentrálhatok. Nem fájt látnom azt, hogy Franciaország Világbajnokságot nyer. Inkább a párbeszéd hiánya az ottani stábbal, a kérdéseim ellenére. Azonban most már a Real Madrid az életem.”

Teljes menetrend