2020-10-09 10:41 ___Samy___ managingmadrid.com
Luka Modric: “Zidane lehet a Real Madrid Fergusonja” Nyilatkozatok

A horvát karmester egy hosszabb interjút adott az El Partidazo de Cope-nak, amit alább olvashattok.

Gareth Bale

“Régóta vagyok már itt Bale-el. Ő egy látványos játékos, ugyanakkor félénk srác. A sajtó elítélte őt az utóbbi években, de emlékeznetek kell mindenre, amit adott. Nem volt semmilyen gondja az öltözőn belül. Beszélt velünk spanyolul.”

“Az emberek gyorsan elfelejtik, amit Bale tett. Gareth nem szocializált sokat, de az öltözőben rendben volt. Sajnálom, hogy sokan elfelejtették, amit tett.”

Mourinho, Ancelotti, Benítez, Zidane

“Mourinho volt a kulcs, hogy Madridba igazoltam. Sajnálom, hogy csak egy évig dolgoztam vele. Mindig is hálás leszek Mourinhónak, hogy a Real Madridhoz hozott engem. Kemény és erős jellem, de őszinte és mindig a a szemedbe mondja az igazságot.

“Ancelotti egy látványos edző, emberként pedig még inkább. Nagyon jól játszottunk az irányítása alatt. Két nagyszerű évünk volt vele, megnyertük a Spanyol Kupát és a Bajnokok Ligáját, csodás játékkal. Időről időre még mindig beszélek vele.”

“Benítez nem teljesített jól Madridban, de attól még egy nagyszerű edző. Ilyen a futball. Nem mindegyik edző érkezik úgy egy klubhoz, hogy sikerrel jár. Nem volt vele semmi problémám. A külsőzés egy olyan dolog, ami edzésen történt, de ez semmiség volt. Ettől nem volt rossz a kapcsolatunk.”

“Zizou egy top edző. Amit velünk tett három év alatt, az megismételhetetlen. Azt az érzést keltette bennem, hogy az emberek nem értékelik őt edzőként, mindig megkérdőjelezik. Ő az egyik legjobb! Szeretném, ha az egész világ érinthetetlennek látná őt Madridban.”

“Ha nézed a tv-t vagy hallgatod a rádiót, mindig csak a panaszkodást és a kritizálást hallod Zidane-ról. Van néhány olyan, aminek semmi értelme. Ő egy nagyszerű edző. Úgy illik hozzánk, mint egy kesztyű. Ő az ideális a Real Madrid számára. Zidane olyan lehet, mint Ferguson vagy Wenger Angliában.”

Visszavonulás a Real Madridból

“Természetesen, szeretnék maradni a Real Madridban. Ez nem csak tőlem függ. Azt hiszem még mindig tudok mit adni. Úgy érzem, hogy tudok ezen a szinten teljesíteni még egy néhány évig. Ez függ a klubtól és az edzőtől is, hogy fontosnak látnak-e még engem. Azt szeretném, hogy itt fejezzem be, de probléma sem akarok lenni.”

“Annak ellenére, hogy 35 éves vagyok, jól érzem magam. Erős vagyok és tudom még folyatni ezen a szinten. Szeretnék hosszabbítani, és ha lehetséges, Madridban szeretném befejezni a karrierem.”

“A Real Madridnak és nekem jó kapcsolatunk van. Biztos vagyok benne, hogy meg fogunk állapodni. Vagy folytatjuk és haladunk tovább vagy máshová megyünk. Madrid az otthonom, ez a kilencedik idényem és nagyon boldog vagyok itt. Meglátjuk mi fog történni. Még nem beszéltem az elnökkel.”

“A családom is és én is imádjuk Madridot. Szeretnénk itt élni a karrierem befejezése után is. Ha választanom kellene, Madrid lenne az!”

Hazard és Vinicius

“Ez nem egy kényelmes helyzet Hazard számára. Lenyűgöző játékos, és ezt be is fogja bizonyítani. Mikor rendben volt, megmutatta, hogy fontos. Nagy kár érte. Szükségünk van rá.”

“Hazard a világ egyik legjobbja, hihetetlen és biztos vagyok benne, hogy ezt meg is mutatja, ha a sérülések nem hátráltatják. A tavalyi idényben már megmutatta, hogy fontos, amíg a sérülések meg nem állították. Megmutatja, hogy a Madrid miért fizetett ennyit érte.”

“Edzésen Vinicius sok gólt szerez. Óriási tehetség, akinek csak dolgoznia kell. A minap is gólt szerzett. Nem kell senkivel sem foglalkoznia, sem Ansuval, sem senki mással, csak javulnia kell a saját dolgaiban. Ő egy lenyűgöző tehetség.”

Teljes menetrend