Fejléc kép
Fórumajánló
Haaland lenyűgözte a Real Madrid vezetőségét
2020-10-14 10:39 ___Samy___ marca.com
Haaland lenyűgözte a Real Madrid vezetőségét Átigazolási hírek

Erling Haaland továbbra is lenyűgöz mindenkit. Ott folytatja, ahol egy évvel ezelőtt, a Salzburg színeiben elkezdte. Azóta 20 millió euróért a Dortmundhoz került és 23 meccsen 21 gólt szerzett.

A 20 éves csatár ugyanakkor hazája válogatottjában is pazarul teljesít, legutóbb például a románoknak lőtt három gólt. Ez a csillogás természetesen felkeltette az olyan nagy csapatok érdeklődését, akik új 9-est keresnek, és ez alól a Real Madrid sem kivétel.

A Real Madrid már egy jó pár éve figyelemmel kíséri a norvég csatár sorsát, és mindig is szerettek volna rá lecsapni. Mikor még a Moldéban játszott, már akkor felfigyeltek rá és a klub játékosmegfigyelői is úgy vélték, hogy hamar be fog robbanni és ő az egyetlen olyan játékos, aki képes beárnyékolni Kylian Mbappét.

Csupán másfél év kellett Haalandnak ahhoz, hogy a világ egyik legjobb csatárává váljon, sokan pedig úgy gondolták, hogy fél évvel az érkezése után már véget is érhet a németországi karrierje. Azonban a koronavírus itt is közbeszólt.

A Real Madrid 9-est keres?

A Real Madrid számára egy új, használható csatár megszerzése már évek óta téma. Karim Benzemának egy partnerre van szüksége a kapu előtt, a klub pedig egy hosszú távú helyettesre keres. Sem Luka Jovic, sem Mariano nem érdemelte ki Zidane bizalmát, Haaland pedig tökéletes lenne a francia edző számára.

Haaland érkezése vajon befolyásolná Mbappé jövőjét?

Az igaz, hogy mindkét játékosnak megvan a saját stílusa. Haaland a kapu előtt halálos, ott keresi leginkább a labdát, míg a franciának inkább több területre van szüksége.

A PSG nem fogja egykönnyen elengedni a legnagyobb sztárját, még akkor sem, ha nem hosszabbítja meg jelenlegi szerződését, ami 2022-ben jár majd le. A Real Madridnál imádják Kylian Mbappé játékát, ezt kár lenne tagadni. Azonban mielőtt elkezdenének egyeztetni a PSG-vel, szeretnék figyelemmel kísérni Vinicius, Rodrygo és Hazard fejlődését.

Haaland pedig még csak 10 hónapja van a Dortmundnál, a gólszerzési képességeivel szinte sokkolta az egész világot. “Csupán” 75 millió euróba kerülne aktiválni a szerződésében szereplő kivásárlási záradékot, de a klubnál nem így gondolkodnak. Szerintük a Dortmunddal való kiváló kapcsolatot alapul véve (Hakimi és Reinier kölcsönadása) olcsóbban is megszerezhetik Haalandot. A két klub közötti kommunikáció állandó, így Perezék tudnak minden olyan játékosról, aki elhagyni készül a német klubot.

A Real Madridnál egyre többen meg vannak győződve arról, hogy Haaland tökéletesen illene a klubhoz és a játékstílushoz, és egyúttal megoldaná Zidane csapatának a fő problémáját, a gólszerzést.

Teljes menetrend